eskort samsun

ÜNYENETHABER

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “MAL MÜLK HIRSI VE KARDEŞ KAVGALARI..”

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “MAL MÜLK HIRSI VE KARDEŞ KAVGALARI..”
15 Ağustos 2023 - 14:16

 

İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle fındık ürünümüzün  hasat dönemindeyiz..Gurbette olanlar gelmiş şehirde olanlar köydeki bahçelerine çıkmış oh ne güzel…

Mevsim güzel olmasına güzel de çevremizde etrafımızda olan kardeş kavgaları bizleri üzmekte maalesef..

Neyi pay edemiyorsunuz ..?

Yıllar önce aynı anadan babadan aynı sofrada çanağa birlikte kaşık sallayanların kavgası…hele birde üçbeş  kardeş el kızları( eltiler)nın da müdahelesiyle birden düşman oluveriyorlar..yok tavuğuna kış kedime pist köpeğine hoşt dedin diye ceviz kabuğunu doldurmayan su dan sebeblerle kavgalar..

Bu dünyadan göç edenlerin hiç bir şeyi giderken götürdüğünü görmedik…

Analar babalar yıllar önce o yokluk dönemlerinde tırnağıyla kazıdığı, evlatlarım rahat etsin deyü binbir zahmetle edindikleri bağ ve bahçelerde sığamaz olduk kavgaya devam…yok senin bahçen büyük yok benimki küçük sınır kavgaları..senin ürünün çok oldu benimki niye az..haset kin nefret..

Bu kardeş kavgaları olurken de komşuların çoğu gülerek seyrediyor..dağılıp gitsinler yer yurt da bizler konalım diye..tabi yüreğinde üzüntü hissedenler var  onlar da çok azınlıkta… Kardeş kavgalarının olduğu bir toplumdan nasıl huzur ve mutluluk beklenilebilirki…içine düştüğümüz durum.ve geldiğimiz nokta maalesef böyle..

Ana babalar sağlıklarında yer yurt mal mülk güzelce taksim ediverselerde evlatlar vefatlarından sonra gürültü patırtı etmese..bazı büyükler dört dörtlük taksimatını sağlığında yapıyor eyvallah..bazen evlatlar arasında ayırım yapılmıyor da değil..Ey analar babalar dünyaya getirdiginiz evlatların herbirisi sizin, ayırım yapmak niye..?

 

En üzüldüğümüz kavgalar ise ana babaya bakma kavgası..hadi durdugun yeter birazda öbür evlatların baksın kış kış..bu ana babanın psikolojisini düşünmek bile istemiyor insan..halbuki hiçbir anne baba evlatları olmadan bir lokmayı bile boğazından geçirmez…

İşte böyle… mal mülk hırsı bizleri kardeşlerimizle düşman eyledi…

Lütfen kendimize gelelim..üç günlük dünyada kavga etmeye değer mi?.. hele hele aynı ana babanın evladı kardeşler…affedersiniz birbirini vuran öküz gibi olmaya gerek yok kardeşiz be kardeş.. geçmişte aynı oyuncaklarla beraber oynayan kardeşler şimdi  bahçesine evinin önüne kardeşinin aracını bile park ettirmiyor..ne hale geldik.. bu mu kardeş olma?

 

Çocuklarımıza örnek olmalı, varsa hatalı bir paylaşım çay içilerek tatlı tatlı konuşulup düzeltilmeli…

Kardeş kavgasının kin nefret ve hasedin olmadığı nice günlere..

15.08.2023

FARUK ATEŞ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-