eskort samsun

ÜNYENETHABER

YILLARDIR YAPILMAYAN AKKUŞ YOLU VATANDAŞIN ÖMRÜNÜ YEDİ

YILLARDIR YAPILMAYAN AKKUŞ YOLU VATANDAŞIN ÖMRÜNÜ YEDİ
28 Ağustos 2023 - 0:55

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreni yapıldı ama yolda bir metre ilerleme yok.

Yıllardır bitmeyen yol Ordulunun ömrünü yedi!

 

Ordu’nun karayolu ulaşım standartlarını artıracak ve kenti güneye bağlayacak olan Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun yapım çalışmaları 30 Nisan Pazar günü Ordu’da gerçekleştirilen törenle başlamıştı.Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törene bakan, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş iştirak etmişti. Şaşalı törenin ardından geriye sessiz sakin bir şantiye kaldı.

YOL 600 GÜNDE BİTECEKTİ

KGM 7 BÖLGE ‘nin 2022/840248- (Terme-Fatsa) Ayr–Akkuş–(Ünye-Niksar)Ayr Yolu Arası Toprak Tesviye, Sanat Yapıları ve Üstyapı (BSK) İşleri ihalesini 653.313.000 TL ihale bedeli ile DOĞAN İNŞAAT+GÜNEY İNŞAAT kazanmıştı.

Sözleşmesi 10 Şubat 2023 Cuma tarihinde imzalanan yatırımın inşaatı için çalışmalara 20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlandı. İhale duyurusunda yapım işi için 600 gün süre verilen yatırımın 11.10.2024 tarihinde tamamlanması hedefleniyordu.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İnşallah Doğu Karadeniz bundan sonra bambaşka olacak. Yatırımlarıyla hizmetleriyle Türkiye’nin rekabet edebilirliğinde çok daha üst seviyelere gelecek ” desede uzun zamandır yolda çalışmalar durmuş durumda.

ÖDENEK KRİZİ YAŞANIYOR

Ödenek krizi nedeniyle iş durdu, makineler yatıyor iddiasını araştırdık. Edinilen bilgiye göre;653.313.000 TL ihale bedeli olan projede bugüne kadar yüklenici firmaya 3,5 milyon ödeme yapıldığı öğrenildi. Yüklenici DOĞAN İNŞAAT+GÜNEY İNŞAAT’ın şuana kadar 35 milyonluk çalışmada bulundu. Yol çalışmasına ödenek olmayışı ve yakıt fiyatlarının 2 katı artmasının işi durma noktasına getirdiği belirtildi.

Bu gelişmenin ardından önümüzdeki günlerde yol ile ilgili her hangi bir gelişme yaşanacak mı kamuoyu merakla bekliyor.

 

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-