eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kurtulmuş Çirkin Saldırıyı Kınadı

Kurtulmuş Çirkin Saldırıyı Kınadı
28 Ağustos 2023 - 0:51

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Limasol kentinde bulunan bir camiye Molotof kokteyli ile saldırı düzenlenmesi tepki gösteren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, adadaki sükunetin bozulmaması adına “Gerekli önlemleri almalarını hassasiyetle bekliyoruz.” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Limasol kentinde bulunan bir camiye Molotof kokteyli ile bir saldırı düzenlendi. Tarihî caminin kapısı ve duvarı zarar görürken caminin duvarına “Immigrants, Islam not welcome (Göçmenler ve İslam hoş karşılanmıyor) yazıları yazıldı.

Özellikle son zamanlarda daha fazla artan saldırılara yönelik tepkiler de gecikmiyor. Ordulu TBMM Başkanı camiye düzenlenen saldırıya ilişkin tepkisini, yaptığı paylaşım ile dile getirdi.

“Her Daim Yanlarındayız”

Kurtulmuş paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Güney Kıbrıs’ın Limasol kentindeki tarihi İbrahimağa Köprülü Camii’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İnanç özgürlüğünü, mabetlerin kutsallığını ve en önemlisi barışı hedef alan bu saldırı karşısında Rum makamlarından hukuki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve Ada’daki sükûnet ortamına zarar verecek menfur girişimlerin tekrarlanma ihtimaline karşı gerekli önlemleri almalarını hassasiyetle bekliyoruz.

Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, daima yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-