eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Ünye’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı
13 Eylül 2023 - 13:38

Ünye’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Ünye’de İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Tören kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona ererken kutlamalar sergi ve stant açılışları ve ziyaretlerle devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “eğitim bütün toplum kesimlerinin el birliğiyle destek vererek daha başarıya götürebileceğimiz bir alandır. Biz, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile okullarımızı her hafta ziyaret yerel sorunların tespiti ve bunların çözümü noktasında gayret içerisindeyiz. Bu vesileyle 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İlköğretim Haftanızı tebrik ederim.” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “eğitim ve öğretimde müfredat önemli olduğu gibi özellikle veli, öğretmen ve öğrenci üçgeni de çok önemlidir. Bu üçlü arasında koordinasyon ve uyum öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında çok önemlidir. Bizde sizlerin bu gayretlerine katkı sağlayarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına her daim sizlerin yanındayız. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “büyük bir coşku ile başladığımız 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün eğitim camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik başarının okuma alışkanlığı ile desteklendiği, sanatın her alanında, sporun her dalında, kültür ve edebiyatta öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını keşfedip, desteklemek önceliğimiz olacaktır. Öğrencilerimizi sadece bulunduğumuz zamana değil, geleceğin dünyasına hazırlıyor, onları ülkemizin nitelikli bireyleri olmaları için proje tabanlı çalışmalara öncelik veriyoruz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başarılı, sağlıklı ve mutlu geçmesini dilerim.” diye konuştu.

İlköğretim Haftası kutlamalarında günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından program, öğrencilerin hazırladığı şiir, halk oyunları ve dans gösterileriyle devam etti. İlköğretim Haftası kutlamaları protokolün katılımlarıyla gerçekleştirilen okulların stant ve sergi açılışı ile Ünye Kaymakamı Ayhan Işık’ın okul zilini çalmasıyla sona ererken, açılan stant ve sergiler protokol tarafından tek tek ziyaret edildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-