eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu’da Milli Maç Oynanacak

Ordu’da Milli Maç Oynanacak
05 Ekim 2023 - 14:51

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Yeni Ordu Stadyumu’nda milli maç oynanabilmesi için eksiklikleri gidermeye başladıklarını söyledi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Eskişehir, Samsun, Trabzon derken, artık Ordu’da da milli maç oynanabilecek.

Yeni stada milli maç alacaklarını aktaran Genç, “Ordu’da milli maç oynanması için çalışmalarımıza başladık. Gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Belki A Milli Futbol Takımı değil ama Ümit Milli, Kadın Futbol Milli ya da U19 Milli Takım maçlarının oynanmasını istiyoruz.

Bu doğrultuda da çalışıyoruz. Gönül A Milli Takım maçlarının da oynanmasını istiyor ama daha büyük ve kapsamlı statları istiyorlar. Örneğin 30-40 bin kişilik statlar varken, 17-18 bin kapasitelere statların milli maç alma şansı daha düşük oluyor. Ancak biz yine de ilerleyen süreçte elimizden geleni yapacağız. Şu an için sadece Ümit Milli, Kadın Futbol ya da U19 Milli Takım maçları oynanabilecek. Bu da yüzde 90 olacak” dedi.

Ordu’da milli maç oynanabilmesi için Yeni Ordu Stadyumu’nda bazı eksikliklerin olduğunu ve bunları gidermeye başladıklarını belirten Spor İl Müdürü Genç, “Bunlar çok büyük eksiklikler değil.

Bu eksikliklerin giderilmesi durumunda ilimize milli maç verilecek. Biz bu eksikliklerin çoğunu ödenek dahi almadan halledeceğiz.

Örneğin yedek kulübesindeki kapasiteyi güncel rakamlara göre artıracağız. Canlı yayın kameralarının yer aldığı yerlerinin biraz daha büyütülmesini ve yayın havuzunun platformla kapatılmasını istiyorlar.

Örneğin yedek kulübesindeki kapasiteyi güncel rakamlara göre artıracağız. Canlı yayın kameralarının yer aldığı yerlerinin biraz daha büyütülmesini ve yayın havuzunun platformla kapatılmasını istiyorlar. Ayrıca maç günü 2-3 tır girecek şekilde otoparkın düzenlenmesi de istenilenler arasında. Bunun için otoparkın şeklini değiştirmeyeceğiz.

Maç günü Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’nden alacağımız barikatlarla tırların yerini hazır hale getireceğiz. Yine antrenman sahası olarak da Gülyalı Turnasuyu Spor Tesisleri ve Karşıyaka Spor Tesisleri’ndeki çim sahayı göstereceğiz.

Yine alternatif olarak ise Fatsa İlçe Stadı’nı göstereceğiz. Çünkü Fatsa, birçok şehirdeki antrenman sahalarına göre maçın oynanacağı yere daha yakın” ifadelerini kullandı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Yeni Ordu Stadyumu’nda milli maç oynanabilmesi için eksiklikleri gidermeye başladıklarını söyledi.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeni Ordu Stadyumu’nda milli maç oynanması için hazırlıklara başlarken, yetişmesi durumunda 2024 yılı içinde bir tane Ümit Milli, Kadın Futbol ya da U19 Milli Takım müsabakanın Ordu’da oynanacağı belirtildi.

Öte yandan şu an için Ordu’da A Milli Futbol Takım maçı oynanma ihtimali yok gibi görünse de, ilerisi için umutlar korunuyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-