eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cumhuriyet Halk Partisi Silkilsin Ve Kendine Gelsin

Cumhuriyet Halk Partisi Silkilsin Ve Kendine Gelsin
12 Ekim 2023 - 0:03

Şişli Belediyesi’nde 18 Temmuz 2016’da silahlı saldırıya uğrayan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş,   cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Siyah Beyaz Programcısı Gazeteci ve Yazar İrfan Tosun çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tosun kuzeni olan ve rant cinayetine kurban giden Sisli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş olayını CHP ile ilişkilendirerek olayın siyasi boyutunu gözler önüne serdi.

Tosun Ünye’n in tek televizyonu A52tv ekranlarından yaptığı açılamada , Canan Kaftancıoğlu görevi bıraktıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin İstanbul il başkanlığı için Cemal Canbolat’ı aday göstermesini manidar bulduğunu şöyle açıkladı.

 

-2016 Yılında Cemil Candaş Makamında Katledildi

İrfan Tosun,”2016 yılında benim öz dayımın oğlu Cemil Candaş makamında katledildi. Sayın Hayri İnönü Şişli Belediye başkanlığını kazandıktan sonra Cemil kardeşimi de Başkan yardımcısı yaptı. Cemil Candaş göreve geldiğinde kimseye taviz vermeyeceğini ve yasaları uygulayacağını ifade etmiş. Cemil kardeşim buna rağmen Şişli Belediyesi’nde görev yaptığı sürede imar ile ilgili sıkıntılar yaşamış ve tehditler almış. O dönemlerde biz de İstanbul’a Cemil kardeşimizin yanına gitmeyi planlamıştık ama bizim gitmemize bir hafta kala Cemil Candaş makamında öldürüldü. Cemil Candaş özünde çok iyi bir insan olduğu için biz yaşananlardan dolayı şoka girdik.

-Dikkatli Ol Uyarısının Anlamı Neydi?

2016 yılında yaşanan bu olayla ilgili katledilen Cemil Candaş’ın abisi Cemal Candaş geçtiğimiz günlerde bir basın kuruluşuna açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ‘Benim kardeşimin ölümü ile ilgili kimler sorumluysa bunun hesabını vermelidir’ dedi. O dönem Cemal Canbolat CHP İstanbul il başkanıydı. Öğreniyoruz ki o dönemin CHP İstanbul il başkanı Cemal Canbolat, katledilen Cemil Candaş’ı makamına çağırıyor ve ‘Dikkatli ol’ diyor. Cemil kardeşim de Cemal bey cevap olarak ‘Ben kesinlikle kimseye taviz vermem, yasalar neyse onu uygularım’ diyor. Olayın ertesi günü Cemil kardeşimi CHP genel merkezinden arıyorlar ama Cemil kardeşim onlara da aynısını söylüyor.

Dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Cemal Canbolat Beye soruyorum; Eğer olaydan hemen önce yaptığın ‘Dikkatli ol’ uyarısında iyi niyetliysen ; Sen Cemil Candaş kardeşimin ölümünden sonra cenazesine gittin mi?  Ailesine taziyede bulundun mu? Cemil kardeşimi anma programlarına katıldın mı? Ben Sayın Cemal Canbolat’ı yaptığı uyarısında samimi bulmuyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Silkilsin Ve Kendine Gelsin

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nde Özgür Özel başkanlığında bir değişim hareketi başladı. Özgür Çelik de yeni hareketinin İstanbul İl Başkanlığına aday oldu. Canan Kaftancıoğlu görevi bıraktıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin İstanbul il başkanlığı için Cemal Canbolat’ı aday gösterdi. Tabii ki Cemal Canbolat seçimi kazanamadı. Cemal Canbolat İstanbul kongresinde 5 dakikadan fazla süre boyunca 2016 yılında katledilen Cemil kardeşimden bahsetti. Bence kendisi kendini savunma ihtiyacı hissederek konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi bunları bilmiyor mu? İstanbul’da başka adam yok muydu da Chp Cemal Canbolat’ı tekrardan aday gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi önce kendi içinde temizlemesi gereken insanları temizlemeli. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli parlayan ışıklarından birisi Sayın İmamoğlu’na kürsüden ağır sözler söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi silkilsin ve kendine gelsin.” Dedi.

 

RANT CİNAYETİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-