eskort samsun

ÜNYENETHABER

SARIKAHRAMAN, ÜRETİCİLERE SESLENDİ” FINDIK SATMAYIN”

SARIKAHRAMAN, ÜRETİCİLERE SESLENDİ” FINDIK SATMAYIN”
16 Ekim 2023 - 1:27

Geçtiğimiz günlerde A52 TV ekranlarında her Çarşamba akşamı yayınlanan Panorama programına katılarak İrfan Çavuşoğlu’nun konuğu olan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman fındık fiyatı hakkında konuştu.

Son günlerde düşüşe geçen fındık fiyatı ile ilgili üreticilere seslenen Başkan Sarıkahraman şu açıklamalarda bulundu;

“Fındık fiyatında şu an için kahverengi kokarcanın bir etkisi yok. Fatsa’da fındık kokarcaya embriyo halindeyken yakalandı. Bizim bölgemizde bundan kıl payı kurtuldu. Bu anlamda şu an için bizim fındıklarımız çok zedeli değil.

-Üretici kararlı! Fındığını 100 TL’nin üstüne çıkmadan satmayacak

Rekolte’ye 850 Bin ton ile başlandı. Bakanlıkta 717 Bin ton açıkladı. Bu rekoltelerin 5 bin ton kadarı oldu yada olmadı. Geçtiğimiz yıllarda bu aylarda tüccarların önünde fındık yığınları olurdu. Ama bu yıl şu an hiçbir tüccarın önünde yoğun şekilde fındık çuvalları yok. Şu anda fındık fiyatı 88 TL. Fiyatla ilgili bir panik havası yaratılmaya çalışılıyor. Bu panikler fındık fiyatının 100 TL’nin üstüne çıkması engellenmeye çalışılıyor. Ama üretici fındığını satmayacak. Üreticimiz artık akıllandı ve bu yıl az fındıktan çok fındık parası alma konusunda herkes kararlı. Üreticilere sesleniyorum, kesinlikle panik yapmasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu sene üretici fındığını 100 TL ‘nin üstüne çıkmadan satmayacak.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-