eskort samsun

ÜNYENETHABER

OĞUZ “5000 TL İKRAMİYE ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE VERİLMELİ”

OĞUZ “5000 TL İKRAMİYE ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE VERİLMELİ”
16 Ekim 2023 - 1:26

Son zamanlarda gündemde olan emekli maaşları hakkında A52 TV mikrofonlarına konuşan Devrim Hareketi Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz  ‘’ Faşizm metotları ile yönetilen ülkeler de sadece böyle bir durum yaşanır.’’ dedi.

7.500 TL olan emekli maaşının vatandaşlara yetmediğini düşünen Oğuz ‘’ Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede 7.500 TL ile insanlar nasıl geçinsin.’’ Diyerek bu duruma tepkisini koydu.

Salim oğuz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Türkiye’den emeklilerin sorunu kanayan bir yara. Emeklilerin çoğu aylık 7.500 TL alıyor. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede 7.500 TL ile insanlar nasıl geçinsin. Cumhuriyetin 100 Yıl dönemine özel olarak bir sefere mahsus emeklilere 5 bin TL verilme kararı alınmıştı. Bu karar alındıktan sonra çalışan emeklileri muaf tuttular. Çalışan emekliler neden muaf tutuluyor? İhtiyacı olduğu için çalışan emeklilerimize neden 5 bin TL verilmiyor. Çalışan çalışmayan bütün emeklilerimize bu paranın verilmesi gerekiyor. 7,500 TL emeklilerimize zaten yetmiyor. Bu sebepten dolayı çalışan emeklilerimizi ayırmak çok antidemokratik bir karar. Laik, demokratik, çağdaş bir ülkeyiz. Atatürk’ün bize emanet ettiği ülke böyle bir ülke. Faşizm metotları ile yönetilen ülkeler de sadece böyle bir durum yaşanır. Ülkemiz sömürge tipi bir faşizm ile yönetiliyor. Irak, Suriye vatandaşlarının bu ülkeye gelmeleri ile beraber ucuz işçi olarak çalıştırılmalarıyla yerli insanlarımız işsiz kaldı. Bunu yani sıra süper emeklilik olayı var. Bu kadar işsiz ve durumu kötü olan insan varken 55 bin TL süper emekli maaşı alan milletvekilleri 14 bin TL zam ile 69 bin TL emekli maaşı alıyor. Onları parlamentoya çıkartan asıllar. Bu kararlar verilirken bunları göz önünde bulundurmaları gerekiyor. İnsan haklarına, eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Milletvekilleri bu duruma bir çare bulmalıdır ya da süper emeklilik durumu kaldırılmalı. Hep halktan bekliyorlar, azıcık idare edin, ülke zor durumda, hazine kasasında para kalmadı gibi şeyler söyleniyor. İdare edilecek bir durum kalmadı. İnsanlar düzgün bir şekilde besin bile alamıyor. İnsanlar GDO’ lu ürünler tüketiyorlar ve ucuza kaçıyorlar. Sağlıksız gıdalar insanları sağlıksız düşüncelere itiyor. Nereden bakarsak bakalım hep tutarsızlık, tutarlı bir gelişme göremiyorum.

Karma eğitimden vazgeçtiler, Çedes adı altında bir eğitim sistemi getirdiler. Okullara imamlar getirdiler, imamların okulda ne işi var? Hocaların yeri cami.

Emeklileri ayırt etmeden hakları verilmeli. Önümüzde var olan seçimde halkımız zaten gerekeni yapacaktır. Halkın parasını halka verin. Bizi temsilen çıkarttığımız milletvekilleri 69 bin TL alırken biz emekliler de 7.500 alacağız. Çalışıyoruz diye de 5 bin TL’yi bize vermeyecekler. Herkesin hakkı verilmeli.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-