eskort samsun

ÜNYENETHABER

Abdurrahman Karagöz ”Hüseyin Tavlı Kendi Ölçüsünde Başarılıdır”

Abdurrahman Karagöz ”Hüseyin Tavlı Kendi Ölçüsünde Başarılıdır”
26 Ekim 2023 - 1:26

Mali Müşavir Abdurrahman Karagöz, A52 TV ekranlarından hafta içi her akşam saat 18.00’da yayınlanan Son Nokta programında Yunus Zor’un konuğu oldu.

A52 TV gelen yayın yönetmeni yunusların sorularını cevaplayan Mali Müşavir Abdurrahman Karagöz açıklamalarından şu başlıklara yer verdi;

“Abdurrahman Karagöz Kimdir?

1974 Ünye doğumluyum. Çatak mahallesi Kürtün mevkiinden Hatip Mehmet Karagöz’ün torunu, Feyzi Karagöz’ün oğluyum. Babamın görevi nedeniyle ilk, orta ve lise tahsilimizi Ordu merkezde yaptık. Babam Ordu’da uzun süre İmam Hatip Lisesi müdürlüğü yaptı. Daha sonra da Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nden emekli oldu. Ben 1992 yılında Ordu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olunca imamlığa başladım. Perşembe, Kabadüz, Ordu merkez gibi değişik yerlerde görev yaptım. 5-6 yıl kadar memuriyet hayatım oldu. İktisat fakültesini bitirince kendi isteğimle memuriyetten istifa ettim ve mali müşavir olmaya karar verdim. Askerlik dönüşümde stajımı yaptım ve 2005 yılından bu yana Ordu Merkez’de mali müşavirlik yapıyorum. Evliyim 10 yaşında bir kızım var.

-2006 Yılından Bu Yana Siyasetin İçindeyim

Ben scuba tüplü dalış eğitmeniyim. Denizaltını çok seviyorum. Türkiye’nin değişik yerlerinde binlerce dalışım var. Aynı zamanda Adalet meslek yüksekokulu mezunuyum ve adliyede bilirkişilik ve uzlaştırmacılık yapıyorum. Yani mesleğimin haricinde birkaç kulvarda kendimi geliştirmeye çalıştım. Siyaset olarak da 2006 yılında AK Parti ile tanıştım. 2006’dan 2022 yılına kadar 2 dönem mahalli idari işler başkanlığı, bir dönem maliye başkanlığı, bir dönem seçim işleri başkanlığı yaptım. 3 yıl siyaset akademisi ilk koordinatörlüğü yaptım. Şu anda siyasette aktif bir görevim yok ama siyaset bir aşktır. İnsana bulaşınca vazgeçmesi zor olur. Dolayısıyla siyaseti takip ediyorum.

-Siyaset; Hem Alaylı Hem Mektepli

Siyaset ile ilgili siyasal bilimler fakültelerimiz var. Buralarda siyaset öğretilir zaten siyaset aynı zamanda bir bilimdir. Fakat halkta ve tabanda siyaset konuşarak ve izlenerek yapılıyor. Fakat biz siyaset eğitimi ile alakalı partimiz bünyesinde birçok konferanslar seminerler düzenledik. Hatta sınavlar yaptık sertifikalar verdik. Dolayısıyla siyaset hem alaylı hem de mekteplidir. Siyaset geniş bir alandır. Açıkçası hem okuyarak hem de halk arasında kendini geliştirilerek yapılabilir. Yeter ki insanın içinde hizmet aşkı olsun.

-Hüseyin Tavlı Kendi Ölçüsünde Başarılıdır

Ünye Karadeniz sahilindeki en güzel ilçe fakat hak ettiği yerde değil. Modernlik ve yatırım anlamında biraz daha gelişmesi lazım. Eğitim anlamında da insanların biraz daha kendini geliştirmesi lazım. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ağabeyim benim için çok değerlidir. Ama başarısını sorarsanız bunu ne ile ölçtüğünüzle doğru orantılıdır. Hüseyin ağabeyimiz kendi ölçüsünde başarılı bir belediye başkanıdır ancak başarının sonu yoktur. Her zaman daha iyisi daha başarılısı vardır bundan sonra da olacaktır.

-Ünye’ye Hizmet Etmek Bana Şeref Verir

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes istediği her yere seçimlerde aday adayı olabilir. Ancak siyaset ben aday adayıyım demeyle olmaz. Her şeyde olduğu gibi siyasette de kurallar vardır. Mensubu olduğunuz partinin yetkili kurumları vardır. Ünyeli hem şehirlerim eğer teveccüh gösterirlerse ve partim uygun görürse ben Ünye’ye hizmet için kendimi geri çekmem. Ünye’ye hizmet etmek bana şeref verir.

-Ünye’de Neler Yapılabilir

Ünye’de şu anda yapımı devam eden batı park, havuz kültür merkezi gibi yatırımlar var. Bu yatırımların kısa sürede Ünye’ye kazandırılması lazım. Tabii bu hizmetler de yeterli değil. Hizmetin sonu yoktur. Ünye’miz çok güzel ama Turizm alanında da pazarlamak lazım. Ünye’de turistleri 3-5 gün ağırlayabileceğimiz sosyal tesisler, piknik alanları, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri yapmak lazım ki turisleri çekelim. Ben Ünye belediye başkanı olsaydım öncelikle Turizm açısından Ünye’yi nasıl geliştirebiliriz diye kafa yorardım.

Ayrıca Ünye’de millet bahçesi yok. Kültür Merkezi’nin inşaatı halen bitmedi. Fakülte ile ilgili de bir iktisat fakültemiz var ancak binası ve alanı bence yeterli değil. Hem binayı yenileyip hem de yanına yüksek okullar eklememiz lazım. Ayrıca Ünye deniz kenarında ama balıkçılık sektörü çok geniş değil. Ünye’nin yöresel yemekleriyle ilgili daha fazla çalışmalar yapılabilir. Gençlerle alakalı yatırımlar yapılabilir. Açıkçası Ünye’yi güzelleştirmek için kafa yormaya değer.

-Ünyeler Yeteri Kadar İl Olmayı İsterlerse Su Akar Yolunu Bulur

Ünye’nin il olması 40 yıllık bir hayaldi ancak il olmanın coğrafi olarak, nüfus olarak, gelir gider dengesi olarak bazı standartları var. Ünye bu standartları karşıladığı takdirde ve halk bunu istediğinde Ünye’nin il olması gerekir. Eğer Ünyeliler yeteri kadar il olmayı isterlerse mutlaka su akar yolunu bulur.

Tutamayacağımız Sözleri Vermeyiz

Biz AK Parti olarak her zaman  taahhütlerimizi yerine getirdik. Parti olarak şöyle bir taahhüttünüz vardı fakat yerine getirmediniz diyebilirler. Dediğimiz şeyi yerine getirmek için elimizden geleni yaparız. Söz verdiğimiz zaman sözün ilahi bir kavram olduğunu düşünürüz. Endişe duyduğumuz sözleri erken vermeyiz.

‘’Nerede Ekmek Varsa Göç Oraya Akar’’

İnsan doğduğu yerde değil doyduğu yerdedir. Nerede ekmek varsa göç oraya akar. Ünye’de istihdam sağlayacak yatırımları tabi ki devletin de desteğiyle iş adamlarımızın yapması lazım. Ünye dışında yaşayan varlıklı, hali vakti yerinde çok güzel vatandaşlarımız var. Bu iş adamlarını bir araya toplayıp Ünye’ye yatırım yapmalarını sağlamalıyız. Ünye’de Ancak bu şekilde ekonomi ve istihdam düzelir. Bunların hepsini devletten bekleyemeyiz. Devlet buraya fabrika kuramaz, burada istihdam yaratamaz. Yaratır Ama yeterli gelmez. Çünkü devletin 900 tane ilçesi var 81 tane de ili var. Her ilçe ve il kendi yağında kavrulmayı öğrenmek zorunda.

Ünye Ticaret odamızın da başarılı çalışmaları var ancak yeterli değil. Biz Ünye’nin sivil toplum örgütlerini, örgütleyerek devletin de desteğiyle iş adamlarımızı Ünye’ye çekmeliyiz. Ünye’ye yatırım yaptırmalıyız.

‘’Ünye’de De Büyükşehir Belediyesi İle Beraber Tarım Çalışmaları Yapıldı’’

Ordu Büyükşehir Belediye başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler tarım ile alakalı çok güzel çalışmalar yaptı. Sadece buna bağlı kalınmaması gerektiğini düşünerek hayvancılıkla ilgilide çalışmalar yapılmasını sağladı. Ünye’de de Büyükşehir Belediyesi ile beraber tarım çalışmaları yapıldı. Ünye’de herkesin mutlaka bir köyü var ve köylerinde ise fındık bahçeleri var. Fındık bahçelerine senede 2 defa giriyoruz. Geriye kalan 10 ay ise değerlendirilebilir. Hayvancılık, tavukçulukla da uğraşılabilir fakat bunlara liderlik edecek yöneticilere ihtiyaç var.

Tarım dediğimiz zaman aklımıza Toprak geliyor. Gerçi şimdi topraksız tarımda yapılıyor. İnsan topraktan yaratılmıştır yani topraksız olmaz. Hiçbir ekonomi tarımsın olmaz. Yediğimiz, aldığımız bütün her şey topraktan geliyor. Biz topraktan besleniyoruz. Sanayi de önemli fakat Sanayi kadar toprak da önemli. Sanayi ve tarımı baş başa götürmek gerekiyor.

 ‘’Belediye Başkanlığı Da Bir Yerel Yöneticiliktir’’

Yerel yöneticilikte Hiyerarşi önemlidir. Belediye Başkanlığı da bir yerel yöneticiliktir. Şirket yönetirken bile şirketin her kademesindeki insanlar birbirleriyle diyalog ve barış içerisinde çalışmalar ki o şirket verimli bir hal alsın. Ordu’nun 19 tane ilçesi var, bir tane de Büyükşehir’i var. Bu 19 tane ilçe ve büyükşehir bir mekanizmanın dişlileri gibi birlikte çalışmak zorundalar. İçlerinden bir tanesi ben bu Çarkın içinde olmak istemiyorum derse o çarkın o dişlisi kırılır bu sefer çark görevini yapamaz. Birlikte olmanın, beraber proje üretmenin, çalışmanın 19 ilçeye hem de Büyükşehir’e fayda getireceğini düşünüyorum.’’

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-