eskort samsun

ÜNYENETHABER

MAKİNELİ TARIM YAYGINLAŞIYOR

MAKİNELİ TARIM YAYGINLAŞIYOR
06 Mayıs 2024 - 12:17

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TARIM MAKİNELERİ ÜRETİCEYE HEM EKİMDE HEM DE HASATTA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım Makineleri Parkı üreticilere kolaylık sağlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu makineli tarım imkanından yararlanan üreticiler hem daha fazla alanda üretim yapma imkanı buluyor hem de ekonomik kazançlarını arttırıyor.

MAKİNELİ TARIM YAYGINLAŞIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çabası ve gayretiyle halkın hizmetine sunulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Korgan ilçesinde fındık tarımının az yapıldığı bölgelerde patates üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesinin makine parkından yararlanıyor. Bahar ayları ile patates ekimine başlayan üreticiler Ordu Büyükşehir Belediyesinin patates ekim makinesini kullanarak az maliyetle çok fazla alanda üretim yapıyor. Patates ekimini yapan üreticiler, hasat döneminde de Büyükşehir Belediyesinin tarım makinelerini kullanarak ürünlerini toplayabilecekler.

ÜRETİCİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Patates ekim makinesini kullanan Korgan Tatarcık Mahallesi’nden Yüksel Dere ve Yenipınar Mahallesi’nden İsmail Karabay, kısa sürede çok fazla alanda ekim yaptıklarını söylediler. Daha önceleri Tokat ve çevre illerden makine kiraladıklarını ve bu makinelerinde yetersiz kaldığını belirten üreticiler, Büyükşehir Belediyesinin makineleri ile tüm bu sorunların ortadan kalktığını vurguladı.

Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-