eskort samsun

ÜNYENETHABER

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE YENİ KURAL!

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE YENİ KURAL!
04 Kasım 2023 - 16:34

Motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin güvenliği için yeni kararlar alındı.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi.

Geçtiğimiz aylarda bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin gece yolculuklarında görünürlüğünün sağlanması için reflektif kıyafet giymesi zorunluluğu getirilmişti.

Bu kararın dışında son olarak Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin kask dışında koruyucu gözlük takma zorunluluğu getirildi. Yapılan düzenlemeden ise kasklarında zaten koruma gözlüğü bulunan sürücüler bu zorunluluktan muaf tutulacak.

Konu ile alakalı “İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle trafikte yeni önlemler alındı. Motosiklet, bisiklet motorlu bisiklet ve elektrikli scooter kullananlar ise; gece saatlerinde reflektör olan giysiler giyecek. Buna göre motorlu bisiklet, motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerinde zorunlu olan kaskın yanına gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görüşü bozmayacak renkli veya renksiz koruma gözlüğü takma şartı getirildi. Ancak kaskında koruma gözlüğü olanlar ise bundan istisna tutuldu.” açıklaması yapıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-