eskort samsun

ÜNYENETHABER

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU’NDAN ‘LÖSEMİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU’NDAN ‘LÖSEMİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
07 Kasım 2023 - 12:49

Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ‘’2-8 Kasım lösemi haftası’’ nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanında farkındalık etkinliği düzenledi.

LÖSEV, ‘’2-8 Kasım lösemi haftası’’ kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmaktadır. Lösemili çocukların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek onlara olan destekleri arttırabilmek amacıyla ülke genelinde farkındalık ve kanserden korunma bilinci oluşturma amacıyla çalışmalar gerçekleştirmektedir.

2-8 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Lösemi Farkındalık Haftasında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Ateş, görsel sanatlar ve resim öğretmeni Necla Kilim ve öğrenciler Cumhuriyet Meydanında ‘lösemili çocuklar ile el ele’ yazılı pankartlarla dikkat çekti.

Gerçekleştirilen programda bir araya gelen öğrenciler konuşmalarının ardından sırası ile Lösemili çocuklar haftası için şiirlerini okudular.

Mehmet Akif Ersoy Okul Müdürü Mustafa Ateş yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

‘’2-8 lösemi haftası münasebetiyle toplumda farkındalık oluşturma açısından Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak öğretmen ve öğrencilerimiz ile beraber bir araya gelmiş bulunmaktayız. Dünyada ki ve Türkiye’de ki lösemi hastalığının mahiyeti ile ilgili böyle bir program gerçekleştirdik. Bu tür hastalıkların toplumda dikkat çekmesi noktasında farkındalık yaratmak ve 2-8 Kasım lösemi Haftası’nı kutlamak istedik.’’ Dedi.

Program okunan şiirler ardından son buldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-