eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bedensel Farklılıklar, Yaşama Dair Engel Oluşturmaz

Bedensel Farklılıklar, Yaşama Dair Engel Oluşturmaz
03 Aralık 2015 - 0:10

Başkan Çamyar’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

BLD_8178

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çamyar, mesajında şu ifadelere yer verdi, “İnsana verilen önem günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılıdır. Engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri insana verilen değerin en büyük göstergesidir. Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarına çözüm üretmek, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek tüm toplumun insanlık görevidir.

Ünye’mizde engelli bireylerin rahatça dolaşabileceği ve işlerini kolayca halledebilecekleri bir dizi düzenlemeler yaparak haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân sağladık. Başta okçuluk sporu olmak üzere birçok sporun yapılabildiği modern bir spor salonunu engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Yine bizlerden talep edilen şarj istasyonunu Cumhuriyet Meydanına kurarak, akülü sandalye kullanan bedensel engelli kardeşlerimizin yolda kalma korkusuna son verdik. Engelli bireylerin tanışıp kaynaşabilecekleri, bir araya gelip vakit geçirebilecekleri ve her türlü aktivitelerini yapabilecekleri engelsiz sosyal yaşam alanı projemiz için de çalışmalara başladık. Bizler her fırsatta engelli vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye, onları kucaklamaya, eşit ve değerli olduklarını göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bedensel farklılıkların yaşama dair bir engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.”

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-