eskort samsun

ÜNYENETHABER

İRFAN TOSUN-İyi Partide Sessizlik Var

İRFAN TOSUN-İyi Partide Sessizlik Var
30 Kasım 2023 - 0:39

Gazeteci yazar İrfan Tosun, Ünye’nin tek ulusal yayın yapan televizyonu A52 TV’de izleyicilerle buluştu.

Siyasete dair çarpıcı açıklamalar yapan Tosun programı Siyah & Beyaz’ da şu başlıklara yer verdi;

“-Türkiye’de Şuan Ciddi Vergiler Alınıyor Ama Hala Sıkıntı Çekiyoruz

1970-1980’li yıllarda Türkiye’de rahmetli Ecevit, Demirel, Erbakan gibi değerli siyasi büyüklerimiz Türkiye’yi yönettiler. Vergi Türkiye’nin en önemli gelir kaynağıdır fakat onların döneminde sigorta çok önemli değildi. Kimse vergi ödemesi yapmaz hatta vergi dairesine bile gitmezdi. O yıllarda verginin bu kadar az toplanmasına ve sigorta primlerinin çok az yatırılmasına rağmen bu ülke çok küçük borçlarla kendini götürüyordu. Bugün baktığımızda Türkiye’de ciddi derecede vergiler alınıyor. Buna rağmen hala çok sıkıntı çekiyoruz. Hatta şu anda Türkiye bu anlamda iyi yönetiliyor dersem yalan olur.

-En Büyük Sorun İşsizlik

Ülkemizdeki en önemli sorunlardan bir tanesi işsizlik. Son 20 yıldır Karadeniz’de işsizlik ile ilgili yapılan bir alan var mı? Hatta Ünye için konuşalım, Ünye’de işsizlik sorunu ile ilgili yapılan bir çalışma var mı?

-Bu Yıl Ak Parti’deki Aday Adayı Sayıları Çok Az

31 Mart 2024 seçimleri için Ünye’de AK Parti’nin adayı şanslı görünüyor.  Ünye Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kenan Kalaycıoğlu, Cumhur Öztürk ve Tayfun Sencer olmak üzere 3 aday adayı var. Ben bunların içerisinden sadece Kenan Kalaycıoğlu’nu yakı ile tanıyorum. Diğer iki aday adayı kamuoyunda pek tanınan kişiler değiller. AK Parti’de eskiden aday patlaması olurdu ama bu yıl aynı şekilde değil. Geçmiş yıllara oranla bu yıl Ak Parti’deki aday adayı sayıları çok az. Ünye’de sadece Hüseyin Tavlı, Zekeriya Sarikoca, Orhan Güler ve Abdurrahman Karagöz aday adayı oldu. Sayın Cumhurbaşkanı kendi inisiyatifi ile Ünye’ye dışarıdan bir aday atayabilir. Ama mevcut adaylar içerisinde şansı en yüksek olan isim mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dır.

-İyi Partide Sessizlik Var

Türkiye genelinde İyi Parti’de bir sessizlik var. Ünye’de şu andaİyi Partiden belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan hiçbir isim olmadı. Bence onlar şu anda AK Parti’nin göstereceği adayı bekliyorlar. Ben kendimce Ahmet Arpacıoğlu’nun belediye başkanlığı için aday adaylığını düşündüğü kanaatindeyim.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-