eskort samsun

ÜNYENETHABER

“En Büyük Hayalim Ünye’de Bir Devlet Üniversitesinin Kurulması”

“En Büyük Hayalim Ünye’de Bir Devlet Üniversitesinin Kurulması”
30 Kasım 2023 - 12:24

2024 yerel seçimleri öncesi Ak Parti Ünye Belediye Başkan Aday Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi Zekeriya Sarıkoca seçim çalışmalarına devam ediyor.  Aday Adayı Sarıkoca yapmış olduğu açıklamada Ünye için önemli projelerinin bulunduğunu, göreve geldiklerinde bu projelerini hayata geçireceklerini belirtti.

AK Parti Ünye Belediye Başkan aday adayı Zekeriya Sarıkoca yaptığı konuşmada;

” Siyaset Benim aklımda yoktu. Çaybaşı’nda Belediye Başkanı olduğum dönemde siyaset aklımda olsaydı belki de Samsun’da başlardım. Siyasete başlamam için 3 aylık bir ikna süreci oldu. 3 ay sonunda İkna oldum ve siyasete başladım. Çaybaşı’nda en büyük problem yollardı. Bozuk yolların yapılması ve Yapılmış yolların ise güzelleştirilmesi ile ilk projemizi yapmış olduk. Vatandaşlar futbol sahası, festival, ışıklandırma gibi birçok taleplerde bulundu. En büyük istekleri ise istihdam yani işsizlik probleminin çözüme kavuşması oldu.

10 Yıllık Süreçte 70 Civarında Eser Bıraktık

En büyük sebep işsizlik tabiki. Bizler orada nüfusumuzun ve gelirimizin çok olmasını arzuladık. Çünkü nereye giderseniz nüfus, gelir ekonomi her zaman önünüze gelir. Çaybaşı’nda hükümet yatırımlarıyla ilgili aklımda çok şeyler vardı. Biz 10 yıllık süreçte 70 civarında bir eser bırakarak ayrıldık ve benim için bir gurur kaynağıdır. 40 ‘a yakın insanı emekli edip 70 e yakın irili ufaklı eser meydana getiriyorsun borçsuz bir belediye devir etmek, oradan ayrılmak gurur verici. Büyükşehir kurulduğunda orada Belediye Başkanı olmak istemiştim.

Ünye Şuanda 10-12 İlden Büyük

Ünye şuanda 10-12 ilden büyük. Yeni bir vatandaş Büyükşehir’e gitti emeklilik döneminde mutlaka Ünye’ye geri gelir. 10-12 ilden büyük olan Ünye ilçesinin il olması hakkında konuşsak bu sohbet bitmez. Bu 4 yıl süresince Ünye ile ilgili çok fazla hayal kurdum. Yapılması gereken her şeyi sabahlara kadar konuşuyorduk. Çaybaşı’nda 10 yıl boyunca çok güzel bir Belediye Başkanlığı yaptığınmı düşünüyorum. Çaybaşı’nın nüfusu 5 bin, Ünye’nin nüfusu 140’da dayanmış durumda.

Herkes Emeğini Ortaya Koymuştur Fakat Ben Daha İyisini Yapacağım

Ünye’de Başkan olduğum zaman gerçekleştireceğim 10’a yakın projem var. Benim en çok takıldığım nokta istihdam. İşsizlik ve gençleri iş arzusu, dükkân bulamama sorunu, baktığım her şey ekonomiye dayanıyor. Herkes hakkını, enerjisini, emeğini ortaya koymuştur Fakat ben daha iyisini ve hızlısını yapacağım. Bütün bu bilgiyi, birikimi Ünye’nin hizmetine sunacağım. Her şeyin şehir içine yığılması taraftarı değilim. Şehrin açılması gerek. Avrupa gidip baktığım da şehir içinde çok güzel parkları vardı. Bir alışveriş merkezi yapılacaksa bu şehrin dışına yapılmalı.

Ünye’de Üniversite İçin Uygun Yer Var Mı?

Katıldığım programlarda bugüne kadar üniversite ile ilgili soru sorulmadı ve üniversite ile ilgili hiç konuşmadım. bununla ilgili hiç soru da almadım ama elbette projelerimiz var. Bugün Ordu üniversitesi konum itibariyle Giresun il sınırında olması hasebiyle bize çok fazla hitap etmiyor ve Ordu’da sadece bir üniversite var. O yüzden Ordu nüfusuyla Trabzon nüfusu arasında sadece 20-30 bin civarında bir fark var ve Trabzon’da 3 üniversite var bu büyük bir eksikliktir bunu iyi gözlemlemek lazım. Ünye’de üniversite için uygun yer var mı? Evet var. Ünye’nin eski havaalanı tahsis edilmiş durumda Samsun sınırında uygun alanlar olduğu gibi Ünye Fatsa arasında da 700-800 dönümlük büyük bir alan var. Yani var ama bunu görmek lazım. Ünye kafalarda çok büyük ama biz zihin olarak da fikir olarak da çok daha büyük olmalıyız. Ünye Fatsa arasında bu 700-800 dönüm dediğim arsa üzerine Ünye Fatsa işbirliği ile büyük bir devlet üniversitesi kurulabilir mi evet kurulabilir.

En Büyük Hayalim Ünye’de Bir Devlet Üniversitesinin Kurulması

Biliyorum herkes bunun zor olduğunu söylüyor bunun bir ütopya olduğunu söylüyor. Lakin ben hayatım boyunca zor kelimesini hiç kabullenmedim ve kabullenmeyeceğim. Başkalarına imkânsız gelebilir uzak bir ihtimal olarak gelebilir ama benim en büyük projem en büyük hayalim Ünye’de bir devlet üniversitesinin kurulması bunun içinde gerekli girişimleri sağlayacağım

Ünye İçin Önemli Öncelikli Amacımız İstihdam Sağlayacak Projeler Olacak

Ünye’de yapımı devam eden organize sanayi var. Şu anda buraya emeği geçen başkanlarımız var Sn. Ahmet Arpacıoğlu’ndan Sn. Ahmet Çamyar’a ve Sn. Hüseyin Tavlı’ya çok çok teşekkür ediyorum. Emeklerini görmezden gelemem. Kimin emeği varsa Allah onlardan razı olsun bundan sonraki süreçte hedefimiz aldığımız bu varlığı daha ileri taşımaktır. Geçmişteki tecrübemle, bilgin ve deneyimim ile bu bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağım üzerine OSB alanı oluşturulmuş ve 36 yatırımcıya verilmiştir. Yatırımcı şu an çalışmalarına başlamış durumda.  32 tane yatırımcı ise henüz başlanamadı. Yani başlamadığını görüyoruz,  niye başlayamıyorlar çünkü iş gecikiyor sebebi odur ya da budur. İş arayan genç sebep duymak istemiyor. İş istiyor, bir an önce buraya fabrika kurulsun istiyor, bugünkü parayla en az 15-20 bin liraya çalışayım evime aileme bakayım istiyor. İnsanlar burada geçinemiyor. Asgari ücretle insanlar geçinemiyor bunu söylemeye gerek yok.

Hep Birlikte Kazanalım

Acilen bu fabrikaları yapalım. İnsanları yerlerine,  yurtlarına bırakıp göç etmelerine engel olalım. Bölgemizle birlikte, Ünyeli vatandaşlar ile birlikte, insanımız kazansın. Hep birlikte kazanalım. Organize sanayi, küçük sanayide kazanalım. Bugün küçük sanayinin de yetersizliği görülmektedir. Acilen yeni bir yer bulunup 50-60 yıla hitap edecek yeni bir küçük sanayi kurulmalıdır. Yeniden bir istihdam oluşturulacaktır yeniden bir istihdam oluşması sağlanmalıdır. Kültür sanat ve turizm adına Çaybaşı belediye başkanlığı döneminde çok güzel şeyler yaptım. Ünye’de kültür sanat ve turizm festivalleri zaten yapılıyor lakin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Ben festivalleri oldukça önemsiyorum. Çok önemli bir faaliyet kültürümüzü tanıyıp, tanıtmak, eğlenmek, yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekerek ekonomiye katkı sağlamak, bunlar görmezden gelinecek ya da üstü çizilecek şeyler değil. Festivalleri daha da büyüteceğiz hem de dünyada tanıtımını yapacağız.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-