eskort samsun

ÜNYENETHABER

VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT!

VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT!
30 Kasım 2023 - 17:43

2024 yılına ait 2. taksit ödemeleri için Kasım ayının 1’i itibarıyla başlamıştı. Ödemelerin bugün son günü ve telafisi yok!

Gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisi, 2024 yılına ait 2. taksit ödemeleri için Kasım ayının 1’i itibarıyla başlamıştı. İki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bugün itibarıyla ise emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri sona eriyor.

Mükellefler, vergilerini çeşitli yöntemlerle ödeyebilirler. Bu yöntemler arasında İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden ödeme, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla veya banka kartlarıyla ödeme, anlaşmalı bankaların şubelerinden ödeme, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme, alternatif ödeme kanalları (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık) kullanma, PTT iş yerlerinden ödeme ve tüm vergi dairelerine giderek ödeme bulunmaktadır.

Fark Etmeyecek

Bu ödeme seçenekleri, mükelleflere çeşitli kanallar üzerinden vergi ödeme kolaylığı sağlamaktadır.

Emlak vergisinden muaf tutulacak kişiler arasında brüt 200 metrekareyi aşmayan konutu olan emekliler bulunmaktadır. Bu muafiyet, konutta oturma şartını içermemektedir.

Ayrıca, bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanarak emekli olan EYT’liler, Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacaklar. Bu muafiyet, emekli olunan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak, nisanda veya aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olması fark etmeyecek.

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanacak

EYT’liler, bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin lirayı aşmamışlarsa, gelecek yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecekler. Ancak, emekli olup çalışmaya devam edenler bu muafiyetten yararlanamayacaklar. Ayrıca, ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ile tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri sahipleri de emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmektedirler.

Ordu’da muhasebeciler ise Ordulu vatandaşları ödemelerini yapması konusunda uyardı!

TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Bahadır Baş, vergi ödemelerinin tarihi hakkında bilgi verdi ve şu maddeleri sıraladı;

“Son ödeme tarihi bugün(30.11. 2023 Perşembe) olan vergi ve yükümlülükler aşağıdadır:

1- SGK Prim ödemesi
2- Bağkur Prim ödemesi
3- Ek MTV’ nin 2. Taksiti
4- Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesi
5- 7440 Sayılı kanun kapsamında Vergi ve SGK yapılandırma taksitleri ödemesi
6- 7256 Sayılı Kanun Uyarınca Ödenmesi Gereken 18. Taksit Ödemesi
7- 7326 Sayılı Kanun Uyarınca Ödenmesi Gereken 14. Taksit Ödemesi
8- Ekim 2023 Dönemine Ait Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin Turizm Payının Beyanı ve Ödemesi
9- 2023 Yılı Çevre Temizlik Vergisinin 2. Taksit Ödemesi”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-