eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSMAN SARIKAHRAMAN’DAN ” FESTİVALİN ADI DEĞİŞSİN” ÖNERİZİ

OSMAN SARIKAHRAMAN’DAN ” FESTİVALİN ADI DEĞİŞSİN” ÖNERİZİ
14 Mart 2024 - 12:49

Ünye ‘nin Tek televizyonu a52 TV ekranlarında yayılmaya başlayan 3’e bir programının bu haftaki konuğu Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman oldu.

Programda Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Gazeteciler Derneği Başkanı Cihan Çakır, A52TV Genel yayın yönetmeni Yunus Zor ve Ünye Gündemhaber   imtiyaz sahibi gazeteci Gökhan Beşikçioğlu’nun soruları cevapladı.

Tarım ve fındık üzerine birçok konunun konuşulduğu programda Ünye’de fındık festivali  ve Ünye’nin il olma konusu ile ilgili sorular soruldu.

 

BİZ FINDIK FESTİVALİ YAPALIM

 

Türkiye de  İlçelerde ,beldeler de bile festival yapılıyor. Her bölgenin kendine göre bir festivali var. O bölgedeki bir özelliği tanıtan ürün veya simge hakkında festival düzenliyorlar.

Bu bölgede bir numaralı ürünü fındıktır. Biz 22 .kez  Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festival düzenledik.

Bana göre bu festivalinin adı Ünye altın fındık festivali olmalıydı.

Yani biz bu teklifi zaman zaman önerdik. Biz bunları  söylemiş olmak için  dile getirmek istemiyorum, konuşurken  utanıyorum da.

FINDIK EN GÜÇLÜ YANIMIZ

Biz değerlerimize sahip çıkamıyoruz.

Fındıkta çok güçlü firmalarımız var. Ünye’mizde fındıkla uğraşan Türkiye çapında 4 tane baba firmamız ve her birisi de her yıl sınıf atlıyor.

Bu firmalarımız Ünye’de ve memleketin  başka yerlerinde fındıkla ilgili yatırımlar yapıyorlar. Sektördeki malum en güçlü firmaya kafa tutuyorlar. Halkımız fındıkla geçimini sağlıyor.O yüzdendir ki fındık bizim vazgeçilmezdir bizden ve güçlü olduğumuz tarafımızdır.

SÖZLERİMİZ BAZILARINA BATIYOR

Ünye’de Fatsa’da Ordu’da Giresun’da Trabzon’da hep fındık var. Yağlı fındık ,palaz  fındık, çakıl fındık diye ortaya festivaller çıkarılabilir.

Biz de Ünye’de Altın fındık festivali yapılsın dediğimizde bizim sözlerimiz batıyor. Bu sefer bize inat olacak heralde hiç yapmıyorlar .Biz de bu yüzden sesimizi çıkarmıyoruz.

Sizin aracılığınızla   buradan bir çağrı yapalım Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali Ünye uluslar arası altın fındık Festivali’nde çevirelim.

SEÇİMİN ANA TEMASI İL OLMALIYDI

İl olmaya gelince   bu seçimin ana teması il olmalıydı.

Özellikle muhalefet adayları için söylemiştim Ünye’yi il yapmak için bütün gücümü harcar ,Ünye il yapacak projelerle ortaya çıkardım. Elbette ki aday olarak bunu gücümüz yetmeyebilir ama ana teması il olmak olan seçim propagandası yapardım.

DEVAM EDECEK

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-