eskort samsun

ÜNYENETHABER

DİSK Emekli Sen: “rüşvet değil, haklarımızı istiyoruz”

DİSK Emekli Sen: “rüşvet değil, haklarımızı istiyoruz”
27 Mart 2024 - 15:03

DİSK Emekli Sen Ünye Temsilciliği bugün gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla emeklilere ve emekli maaşlarına dikkat çektiler.

Ünye Döner Çeşme Meydanı’nda toplanan DİSK Emekli Sen Ünye Temsilciliği, düzenledikleri basın açıklamasıyla “Emekliler rüşvet değil, haklarını istiyor” diyerek bir araya geldiler ve taleplerini ilettiler.

Allah sizlere de 10 bin liralık emekli maaşı versin

DİSK Emekli Sen Ünye Temsilciliği’nden Ufuk Çiloğlu konuşmasında; “10 bin Lira maaş almamızı, su satmamızı isteyen insanlar var. Onlara Ramazanlık günde diyeceğim tek şey Allah sizlere de 10 bin liralık emekli maaşı versin.” dedi.

DİSK Emekli Sen Ünye Temsilciliği Adına basın açıklamasında bulunan ve emeklilerin taleplerini dile getiren İsmail Bulat;

Saray buyuruyor: Emeklilere Kaynak Yok!

Saray buyuruyor: Sermayeye Kaynak Çok!

Saray buyuruyor: Oy Yoksa Hizmet Yok!

Saray buyuruyor; emekliler saraya biat etmiyor!

Değerli arkadaşlar;

Milyonlarca emekli ve hak sahibinin sesi, sözü olma sorumluluğuyla bir kez daha buradayız. Kara kışta sokaktaydık, güneşin alnında sokaktaydık. Bugün de buradayız. Emeklileri yoksullukta, sefalette eşitleyenlere karşı her mevsim sokaktayız. Emeklilere kaynak yok diyen, her seçim döneminde ise bizleri oy kaynağı olarak görenlere karşı yerel seçimlerde de sandıklardayız.

Değerli dostlar;

“Kaynak var, niyet yok” demek için buradayız! Ekonomi büyürken emekliyi yoksullaştıranlara karşı buradayız. Emekliye milli gelirden pay verilmemesine; istatistik uydurma kurumu tarafından açıklanan ve ertesi gün eskiyen enflasyon oranlarında yapılan sözde zamlara karşı buradayız. Bugün burada; yarın sandıklardayız.

Emeklilere yönelik hayata geçirilen ya da geçirilmeyen politikaların hangi tercihin, hangi aklın ürünü olduğunu gördüğümüz için buradayız. İşçiden, emekçiden, emekliden alıp sermayeye aktarılan kaynakları haykırmak için buradayız. Harçlıktan farkı kalmayan üç bin liralık bayram ikramiyesinin, ramazan ayı boyunca, seçime yatırım yapmak için altın käselerde sundukları iftar yemeklerinin kaçta kaçı olduğunu sormak için buradayız.

Değerli arkadaşlar;

“Emekliler rüşvet değil, haklarını istiyor” demek için buradayız. Açlığın pençesinden kurtulabilmek için çalışmak zorunda kalan, hem de güvencesiz ve kayıt dışı işlerde çalışmak zorunda kalan emekliler için buradayız.

Yıllar boyunca çalışan, alın teri döken emeklilerin; tarlayı eken, çarkları döndüren, gemileri yüzdüren, tebeşirle birlikte sesini, madenlerde nefesini, atölyelerde ellerini tüketen ve bunca yorgunluğun sonunda bir oh diyemeyen emeklilerin gerçeğini haykırmak için buradayız.

Çöken sosyal güvenlik sisteminin altında kalanın bizler olduğunu haykırmak; “kaynak yok diyenler, suyu kurutanlardır; doğayı katledenlerdir; kentleri yaşanılmaz, torunlarımızın yarınlarını öngörülmez kılanlardır” demek için buradayız. Bugün buradayız, yarın sandıktayız!

Çektirenler bir avuç, değerli dostlar, biz çekenler ise milyonlarız! Bizlere çektiren bir avuç doymak bilmeze karşı yoksulluk ve açlık çeken milyonlarca emeklinin sesi olmak için buradayız!

Biliyoruz: Emeklileri sırtında yük olarak görenler, işçilere daha çok çalışın, daha az kazanın diyenlerdir.

Biliyoruz: Emeklileri her gün biraz daha yoksullaştıranlar, öğrencilerin barınma hakkına göz dikenlerdir.

Biliyoruz: Emeklilere sağlıkta katkı payı dayatanlar, sağlık sistemini özelleştirenler, eğitimi piyasalaştıranlardır.

Biliyoruz: Emeklilere asgari ücretin altında aylıkları reva gören çift maaşlılar, halkın iradesiyle seçilmiş milletvekilini hapsedenlerdir.

Biliyoruz: Emeklilerin sendikalaşmasını engellemeye çalışanlar, oy yoksa hizmet de yok diyenlerdir. Bu aklı tanıyor, bu zihniyetle inatla, umutla mücadele etmeye devam ediyoruz.

Taleplerimiz açıktır, nettir:

Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret hakkımızdır!

Emekli aylıklarının enflasyona değil milli gelire endeksli olması hakkımızdır!

Emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret seviyesine çıkarılması hakkımızdır!

Emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesi hakkımızdır!

Sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılması ve sağlığın kamusallaştırılması hakkımızdır!

Kendimizle ilgili tüm politikalarda karar alma mekanizmalarında yer almak hakkımızdır!

Tüm bunların gerçek anlamda yaşama geçirilebilmesi için sendikalaşmak hakkımızdır!

Tüm bunlar için kaynak var dostlar, fakat niyet yok. Niyeti bozuklara karşı, bugün burada, yarın sandıklardayız. Barınmak için ekmeğinden, ekmek için sağlığından vazgeçmek zorunda bırakılan emekliler olarak sokakları da sandıkları da terk etmeyeceğiz!

Evlerimizde karnımız tok, mahallemizde içimiz rahat yaşamak için; ulaşılabilir, güvenli ve yaşanabilir kentler için, adil, eşit ve özgür bir ülke için mücadele etmeye, DİSK Emekli-Sen’de birleşmeye devam edeceğiz.

Dünün işçileri ve emekçileri, bugünün emeklileri olarak saraya biat etmeyeceğiz. Emekliler haykırıyor:

Kaynak var, niyet yok!

Kaynak var, niyet yok!

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-