eskort samsun

ÜNYENETHABER

Metehan Destek Bekliyor

Metehan Destek Bekliyor
24 Nisan 2024 - 1:46

Ordu’da yaşayan Nazmiye ve Durmuş Bodur çifti, 10 yaş oğulları Metehan için tam teşhis ve tedavi talebinde bulunuyor. Şu anda serebral palsi hastalığının olduğu düşünülüyordu Metehan, akranları gibi yürüyüp oynamak yerine sürekli yatakta hareketsiz duruyor ve özel mamayla besleniyor.

Altınordu’da yaşayan Bodur çifti, 11 yıl önceki bebek haberinin mutluluğunu yaşamıştı. Ancak olayların ortaya çıkmasından sonra tepki vermediğini ve akranları gibi göz teması kurmadığını fark ettiler. Bebeklerine ‘Metehan’ adını verdiklerinde endişelendiler ve sınırlı hasta olabileceğini düşündüler.

Metehan, şu anda 10 yaşında ve farklı hastanelerde ameliyatlar geçirmiş olmasına rağmen doktorlar tam teşhis koyamadı ve tedavi bulunamadı. Ailenin yüzde 100’ünde engelli raporu bulunan çocuklar için teşhis konulup tedavi olanağı olan bir doktor aranıyor.

Henüz net bir teşhis olmayan Metehan’ın durumuyla ilgili konuşan Anne Nazmiye Bodur, “Oğlum Metehan 10 yaşında, ağır engelli raporu var ve bu şekilde. Yutma refleksi yoktu için karnından besleniyor. Henüz net bir teşhis yok, bunun için Ankara’ya gidiyoruz Fizik tedavi dışında bir tedavi yok, epilepsisi de var. Teşhisi olmadığı için hastalık adı yok, bu nedene başvurabilirim bir aileden yok” diyor.

Metehan için şu anda en önemli ihtiyaçlarından biri, dik durma sehpası. Ailenin ihtiyacına göre bu sehpaya sahip olmaları için Ordu Valiliği izniyle bir yardım kampanyası başlatıldı. Ancak sehpaların fiyatı yaklaşık 100 bin TL civarında. Bu konuda destek bekleyen aile, Metehan’ın sürekli yatağa bağlı kalması ve organları için daha iyi olması için dik durma sehpası almak istiyor.

Anne Nazmiye Bodur, “Bu sehpa da 100 bin TL civarında. Oğlumun sürekli yatağa bağlı kalmasını istemiyorum. Henüz bilgi verilmediği için tedavinin olup olmadığı bilinmiyor. Şu an kampanyamızın 5 ay kaldı, doktorları, Metehan’ın dik kaynaklarının organları ve kendisi için daha iyi olduklarını söylediler. Yaşıtları şu anda okula gidiyor ama Metehan evde” şeklinde konuşuyor.

Metehan’ın durumuyla ilgili kampanyaya destek vermek isteyenler için Ordu Valiliği’nin izniyle kullanım kampanya süresi devam ediyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-