eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN YILMAZ’DAN YENİ MÜJDELER

BAŞKAN YILMAZ’DAN YENİ MÜJDELER
20 Aralık 2015 - 0:28

2016’DA YENİ PROJELER BİZİ BEKLİYOR

90192223-1f1d-4630-9040-65b779ff641a

Ordu’nun kalkınma önceliklerine, sorunlarına ve vizyonuna dair projeler geliştiren Ordu Büyükşehir Kent Konseyi, 2. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

 

SES GETİREN ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Kent Konseyi ile ortaklaşa yaptığımız 3-4 proje ile Ordu’da ses getiren çalışmalara imza attık. Ordu Büyükşehir Kent Konseyi, misyonuna ve hukuki kuruluş amacına en uygun şekilde işleyen ve bunu yerel yönetimlerle birlikte koordine halinde yürüten kent konseylerimizden bir tanesi oldu. Konseyin görüşleri doğrultusunda, meclisten gerekli kararların çıkmasını sağlayarak çalışmalara destek olduk” dedi.

HEMŞERİLERİMİZİN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ

Göreve gelmeden önce, “Yerel yönetimler 5 yılda bir halktan aldığı destekle karar ve yetkiyi kullanmamalı, bazı konularda halkın görüşlerini almalı” dediğini hatırlatan Başkan Enver Yılmaz; “Bu konuda Altınordu Limanı’yla ilgili projeleri halkımızla paylaştık ve onların görüşlerini aldık. Projedeki nihai durumu yakında halkımızla yapacağız. Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki trafiğin kapatılmasıyla ilgili kanunun bize yetki tanımış olmasına rağmen, biz bu durumu vatandaşlarımıza sorduk. Yaptığımız ankette %92 oranında, caddenin trafiğe kapatılmasına yönelik bir talebin olduğu görüldü. İnşallah Şubat ayı itibarıyla da Zübeyde Hanım Caddesi’nin Ada Fırını’na kadar olan bölümünü trafiğe kapatıyoruz. Buket Pastanesi’nin oradan Eski Kapalı Çarşı girişinden, Barbaros Caddesi girişine kadar ve Barbaros Caddesi’nden Köprübaşı Camii’nin yaklaşık 100 metre üzeri Boztepe tarafına yeni bir köprü yapmak suretiyle Bucak Mahallesi’nden Ada Fırını’na ineceğiz” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE BİNASINI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının girişinde bulunan 650 m2 alanın sanat galerisine dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalarda sona geldiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Sergi salonumuzda, yılda 6 adet ulusal ve uluslararası ölçekte sergi açmayı planlıyoruz. İnşallah ilk sergimizi de Ocak ayı içerisinde açacağız” diye konuştu.

 

2016’DA YENİ PROJELER VAR

Toplantıda Kent Konseyi’nin 2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığı “Boztepe Gözlem Evi, Boztepe’ye Merdivenle Çıkmalı, El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Avrupa Ordu Günleri, Kumbaşı Liman Projesi, Doğa Kamp Alanı, Akıllı Bisiklet Projesi, Sokak Hayvanları Farkındalık Projesi ve Minik Eller Kortta” projeleri hakkında genel kurul üyelerine sunum yapıldı. Sunumdan sonra yapılan oylamada söz konusu projeler oybirliği ile kabul edilerek, bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi yönünde karar alındı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-