eskort samsun

ÜNYENETHABER

BU KÖYDE NELER OLUYOR ? HALK KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ ?

BU KÖYDE NELER OLUYOR ? HALK KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ ?
21 Aralık 2015 - 0:36

HAYATIMIZDAN ENDİŞE DUYUYORUZ.

NNNHafta sonu gece yarısı saat 01:15 sıralarında Tekkiraz Yeşilada köyünde meydana gelen yangın mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı.Bu sefer halkın korkusu kor alevler  değil, aynı mahallede 1 sene içinde faili meçhul  3.ü yangının yaşanması ve hayati endişelerinin giderek artması.

Tekkiraz Yeşilada köyünde meydana gelen yangında Mehmet Yiğit’e ait 80 yıllık Ambar yandı.Yangını farkeden mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdiler.İtfaiyenin olay yerine gelmesine rağmen  tarihi selender yanmaktan  kurtulamadı.

YANGINDA MADDİ ,MANEVİ ZARARIMIZ VAR

Yangında selenderi küle dönen  Mehmet Yiğit’in torunu Recep Yiğit gazetemize yapmış olduğu açıklamada;301246_362506757165391_1165753780_n

Olay dün gece geç saatlerde cereyan etmiş,yangını farkeden komşular itfaiyeye haber vermişler. Ne yazık ki alevlere müdahale yapılana kadar ambar içindekilerle birlikte kül oldu.Ambarı depo ve kiler olarak kullanıyorduk.

Ambarda çuvallar,çadırlar,fındık,mısır,ceviz ve bunun gibi şeyler vardı. Küle dönen ambarda 15 bin liralık maddi zararımız var, ama önemli olan selenderin manevi değerinin olmasıydı dedi.Olay yerine jandarma geldi inceleme yaptılar.Şuan için olayın nasıl olduğu, kim veya kimler tarafından yapıldığı belli değil dedi.

CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Mahalle muhtarı Sezai Azaklı ise olay anında Ünye merkezde davetteydim ,gece mahalleye geldiğimde yangın bitmişti.Mahallede Mehmet Yiğit’e ait ambar içindekilerle beraber yandı.Yangını maddi kayıpla atlattık ,can kaybı olmaması sevindirici dedi.

DEVLET NEREDE ?YARDIM BEKLİYORUZ

Mahalle halkı ise, mahallede yaşanan 3.ü yangın ve neden bu yangınların çıktığı,kimlerin yaptığı  halen aydınlatılmamış durumda.Özellikle gece geç vakitte yangınlar meydana geliyor.Gecenin şahidi olmaz dercesine yangınlar gece çıkıyor .Şuana kadar ne bu yangınların sebebini, nede çıkaranları öğrenebildik.Mahalleli olarak bu durumdan tedirginiz,canımızdan malımızdan endişe eder olduk.Gece en ufak sese tedirgin oluyoruz.Yetkilerin ardık bu işe dur demesi lazım,devletimiz güçlüdür bu işi çözsün  dediler.

 Olayla ilgili soruşturma devam ediyor
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-