eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’Lİ İDRİS YILDIZ İKİ BAKANA SORDU ?

CHP’Lİ İDRİS YILDIZ İKİ BAKANA SORDU ?
05 Ocak 2015 - 13:49

C

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Bakanlara engellilerin durumunu sordu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, “Ordu’daki engelli vatandaşlarımızın kamusal ve sosyal alanda karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla yapılan çalışmalar” ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yanıtlandırılması talebiyle ve “Ordu’da engelli vatandaşların istihdamını artırmak için uygulanan politikalara ve ilçelerinde meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi kapsamında açılan kurs sayısına” ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlandırılması talebiyle 2 ayrı önerge verdi.

“Devlet, engelli yurttaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almak ve hem sosyal ala”nlar hem de istihdam alanları yaratmak zorundadır ” diyen Yıldız, “Sosyal devlet yerine sadaka kültürü yaratmaya çalışan AKP Hükümetinin engelli vatandaşlarımıza sağlanması gereken sosyal ve ekonomik imkânların onlara verilmiş bir lütuf olmadığını anlaması gerekmektedir. Bu tüm insanların en doğal hakkıdır. Kişisel olarak uygulanan saygı ve hoşgörü dışında devlet kurumlarının tasarımlarını, politikalarını ve her türlü projesini gerçekleştirirken engelli vatandaşlarımızın göz önünde bulundurması gerekir. Engelli vatandaşlarımız için sosyal projeler, sosyal ortamlar ve iş imkânları gibi politikalar yanında günlük hayatta herkesin yararlandığı şehircilik ve kamu hizmetlerinden de etkin biçimde yararlanmaları için çalışmalar yapılmalıdır. Yani bütün engeller kaldırılmalıdır. Ancak bu durumda sağlıklı bir toplumdan söz edilebilir” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a;

“1-Ordu ilimizde kaç engelli vatandaşımız yaşamaktadır? İlçelere göre dağılımı nedir?

2-Ordu’da yaşayan engelli vatandaşlarımız 5378 sayılı kanunda öngörülen mesleki rehabilitasyon hizmetinden yararlanabilmekte midir? İlçe ilçe sayısı nedir? Mesleki rehabilitasyon uygulaması sonucunda kaç engelli vatandaşımız ise yerleştirilmiştir?

3-Ordu’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaş, sağlık ve ekonomik durumlarını ortaya koyan bir çalışmanız var mıdır? Var ise Bakanlığınızda bulunan veriler nelerdir? Ordu`daki engelli vatandaşlarımızın kamusal ve sosyal alanda karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla yaptığınız çalışmalar nelerdir?”

Sorularını yönelten CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu’da engelli vatandaşların istihdamını artırmak için yapılan çalışmalara ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ise şu soruları yöneltti:

“1-Ordu ilimizde 2002-2014 yılları arasında ve yıllar itibariyle iş arayan kaç engelli yurttaşımız İŞKUR’a başvurmuş, başvuran engelli yurttaşlarımızdan kaç tanesine İŞKUR aracılığı ile iş bulunmuştur?

2-Ordu’da engelli vatandaşlarımızın istihdamını artırmak için uygulanan ve uygulanması planlanan politikalar nelerdir?

3-Ordu ilimiz ve ilçelerinde meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi kapsamında açılan kurs sayısı kaçtır?”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-