eskort samsun

ÜNYENETHABER

TEDES GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

TEDES GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
28 Aralık 2015 - 0:10

VİDEO HABER

1

 

Çeşitli kesimlerden gelen Tedes şikayetlerine Milliyetçi Hareket partisi Ünye İlçe Başkanı’da katıldı.Başkan Faruk korkmaz Tedes’in halkı yorduğunu ve esnekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Faruk Korkmaz ;“TEDES uygulaması Türkiye’de  başka bir örneği yok. Özelliklede özel bir şirkete yaptırılıp cezanın %30’luk oranının şirkete kar olarak verilmesi gibi bir durumu ben şahsım olarak ilk defa gördüm.

Trafikte tabiki de herkes dikkat etsin, kazalar olmasın ama bu uygulamayı hayata geçirirken insanları bezdirmemek lazım. Sokakta vatandaşlarla sohbet ediyorum ve kimse bu uygulamadan memnun değil. İnsanlar artık ambulansa yol vermediklerini söylüyorlar. Ambulansa yol yol verdikleri takdirde flaşın patlayarak ceza yediklerini, bu cezayı iptal ettirmek içinde hastane raporuyla mahkemeye başvurmaları gerektiğini söylüyorlar. Ünye’de 20-22 tane kamera var.

Vatandaşın hastalanmış bir yakınını  Hastaneye götürdüğünü yada hasta yakının ambulansın peşinden hızla yola gittiğini düşünürsek 6 bin liradan fazla ceza yiyor. Bu vatandaş hastası iyileştikten sonra o yüklü cezayla baş başa kalıyor.

Bu uygulamada biraz daha esneklik payı olması lazım. Çünkü gerçekten insanların canı yanıyor. Vatandaş artık trafiğe çıkmaya korkuyor. Ekonomik olarak insanlar ciddi sıkıntıda. Trafik cezaları caydırıcı cezalardır. Bu TEDES uygulaması ise insanların psikolojisini bozuyor. Tabikide insanlar hız yapmasınlar ama bu şekilde Giresun’a  gitmek için 2 saat geçiyor.

TEDES uygulamasına şuanda ticari bir mantıkla bakılıyor. Şirket ve Büyükşehir Belediyesi bundan pay alıyor kalanı ise devlete kalıyor. “ dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-