eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’NİN ORTA VE LİSE TEK BAYAN MÜDÜRÜ İLE ÖZEL RÖPORTAJ

ÜNYE’NİN ORTA VE LİSE TEK BAYAN MÜDÜRÜ İLE ÖZEL RÖPORTAJ
23 Mart 2016 - 0:43

a

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayşe Akyol Ünye’nin başarılı müdürlerinden.Orta öğretim ve liselerde tek bayan müdür olma özelliğini koruyan müdüre Akyol ,bir bayan olarak yaptığı işi ve konumunun beraberinde getirdiklerini gazetemize anlattı.

-Ünye’de bilindiği kadarıyla tek kadın müdür sizsiniz bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Orta öğretim ve liseler arasında tek bayan müdürüm, yönetici bayanların sayısının artmasını istiyorum, genelde bayan arkadaşlarımız yönetici olmaya yanaşmıyorlar ama sayıları artar ise bayanın elinin değdiği her yerde daha fazla güzellik olacağını inanıyorum.

-Kadın müdür olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları, kızların olduğu bir okulda iletişim konusunda avantajlı oluyorum öğrenciler ve velileri ile iletişim sıkıntısı yaşamıyoruz, oluşan durumlara, etkinliklere, faaliyetlere, sunumlara farklı bakış açısı ile bakabiliyorum bunlarda benim için avantaj oluyor.

-Okulunuzda düzenlenen programlarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Okulumuz meslek lisesi 2 türlü etkinlik ve faaliyetler var biri kültürel ve sportif alanlarda diğeri de mesleki alanlarda çalışmalarımız var. Kültürel ve sportif alanlarla ilgili kurslarımız, yarışmalarımız var, Türkiye ve dünya derecelerimiz var, bunun dışında mesleki tanıtımlar ile ilgili de yarışmalara katılıyoruz. Öğrencilerimizin okul bittiğinde meslek hayatına atılmaları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, girişimci bir ruha sahip olmalarını istiyoruz çünkü üniversite kazanmak isteyen öğrencilerimizi akademik olarak kurslar ile destekliyoruz ama gitmek istemeyen meslek hayatına atanmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı etkinlik ve çalışmalarımız var.

-Okul ve okul öğrencilerinizden memnun musunuz?

Okulumuzdan memnunum evet, böyle bir okulda yönetici olmaktan gurur duyuyorum, özveri ile çalıştığıma da inanıyorum. Öğrencilerimizi de seviyorum onlar bizim çocuklarımız ama onların daha çalışkan olmalarını, ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmek için mücadele etmelerini istiyoruz azimli ve gayretli olmalarını temenni ediyoruz onun için öğrencilerimize örnek olmaya çalışıyoruz.

-Okul binası taşınacak bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Okul binası öğrenci sayımız itibari ile 2’li öğretim yapıyoruz, derslik sayısından sıkıntısı var. Bakanlığımızın yeni bir planlamasında yeni bir bina yapımı gündemde henüz başlamadı bizde o süreci bekliyoruz .

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-