eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Yalçın ”Terör Kaynağından Önlenmeli”

Başkan Yalçın ”Terör Kaynağından Önlenmeli”
23 Mart 2016 - 1:19

VFGTürkiye’nin şuan ki içinde bulunduğu terörizm ve bunun getirmiş olduğu tokluğun üzerindeki endişeler her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından halkı rahatlatacak elle tutulur hiçbir önlemin alınamamış olması ve son olarak Galatasaray ve fFenerbahçe derbisinin bile ertelenmesi terörizmin ekmeğine yağ sürüyoruz. Terözim ile mücadele konusunda zayıf kalan hükümete en çok eleştiriyi muhalefet partileri gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın’da bu konuda görüşlerini beyan etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, gazetemize yapmış olduğu açıklamada Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili şunları söyledi; “Öncelikle Cumartesi günü bir kez daha terör bizden canlarımız aldı. Kaybettiğimiz 4 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bunu söylemekten artık bıktık. Artık bu bir adet haline geldi. Ölen kişilerin ardından olayın olduğu yere karanfil bırakmak. Bunlar bir çözüm değil. Terör ülkemizde aralıklı olarak artık insanları korkutur hale geldi. Ama ben şunu söylüyorum. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ve hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Bunun karşısında topyekûn durmalıyız. Ancak istikrar için oy isteyenlere baktığımızda hiçbir şey yapmadıklarını görüyorum ve buna bir Türk vatandaşı olarak üzülüyorum. Batı evden çıkamıyor, doğu eve giremiyor.

“ Türkiye’ye istikrarı getireceğim” diyenler bu tablo ile mi bize istikrarı getirecekler?”

İnsanlar dün maç için hazırlandılar. Bir istihbarat alınmış olabilir. İnsanlar stada girmiş maçı beklerken biz maçı iptal ettik diyorlar. Bunun önlemini alarak bu insanlara korku vermeselerdi daha iyi olurdu. Şehir dışından o maçı izlemek için gelenler o maçı izleyemediler. Sabah ben haberleri dinleyerek çıktım. Uluslararası arenada bu derbinin iptal edildiğini bahane ederek Türkiye’ye kimsenin gönderilmemesi hatta İsveç maçında bile taraftarların gelip gelmemesi bile gündeme geldi. Biz hiç kimseden korkmadan, yılmadan, inadına bu işlerin üzerine giderek korkmadığımızı göstermemiz gerekiyor.

“Alman okulları kapanıyor”

Alman Konsolosluğu’ndan bir açıklama yapılıyor. Bu açıklama üzerine Sayın İstanbul Valisi bu tür asparagas haberlere inanmayın. Keşke bize sorduktan sonra böyle bir şey yapsalardı diye açıklama yapıyor. İstanbul’un göbeğinde bu patlama oluyor. Ben şimdi Sayın Valiye soruyorum. Ne oldu? Bu kadar can gitti. Bakıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı yurtdışına gittiğinde orada bu tür büyük olaylar olduğu zaman işte sizin MİT’in, İstihbaratınız yok mu?

“Bu ölümlerden devlette sorumludur”

Devlet halkını korumak zorundadır diye beyanatlar veriyor. Bence de bu çok doğru bir beyanattır. Kendisini kutluyorum. Ama Türkiye’de insanlar ölüyor. Hiç kimsenin bir şey yaptığı yok. Ölüm hangi ülkede olursa olsun kötüdür. Dün Mısır’da ölüm olduğunda Rabia işareti yapanlar bugün ülkemizde bir sürü ölüm oluyor. Ben onların içlerinin yandığını da biliyorum. Ama artık bunun bir müsebbibi yani bunun sorumlusu kimse ya çıkıp istifa etmeli ya da çıkıp bu ülkeyi top atışlarından kurtarmalıdır. Suriye’ye döndük resmen. Yani her gün bir şeyler patlıyor. Güneydoğu’ya bakıyorsunuz Suriye’deki savaş bundan daha iyi. Güneydoğu’nun her tarafı patlamış vaziyette. Geliyorsun Ankara ve İstanbul’un göbeğinde patlama oluyor. Ama hükümete bunu demek istemiyorum, lanet olsun. Hakikaten demek istemiyorum.  Ama hükümetten hiç kimse bu sorumluluğu üzerine almıyor. İçişleri ve Vali dururken çıkıp Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor.

“Ben halkıma soruyorum”

Bu terörü önleyemeyenlerin şikayet mi etmesi lazım? Yoksa önlem mi alması lazım? Onun için çokta konuşmak istemiyorum. Lanet olsun. Bu ülkeyi bu hale getirenler sorumluluğu üzerine alsınlar. Lütfen Anayasa Değişikliği mi yapacaklar ne yapacaklarsa biran evvel yapsınlar. Ama sorumlular artık sorumluluklarını yerine getirsinler. Biz biran önce bu terör olaylarını çözmek zorundayız. Artık kim istifa edecekse etsin.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı olarak sorumluluk sahiplerinin sorumluluklarını yerine getirmesi, benim gibi şikâyet merkezi olmamaları ve sorunu çözmeleri gerektiğine inanıyorum. Ben tekrar başsağlığı diliyorum. Bir kez daha maçlar iptal edilerek veya inanların toplu yerlere çıkmamasını sağlayarak biz bunu önleyemeyiz. Bizim bunu kaynağında önlememiz lazım. Yoksa şöyle yapalım. Bugün okulları tatil edelim. İstanbul’da kimse evinden çıkmasın. Onlarda nereyi patlatacaksa patlasın. Böyle bir şey olmaz. İnadına biz alışverişimizi yapmamız lazım, inadına işimize gitmemiz lazım. Ama bu ülkede yaşayan vatandaşların yaşam hakkı da şuanda iktidarda olan siyasi partinin üzerindedir. Bu siyasi parti ne yapacaksa yapsın. Çünkü söylem ve isteklerinde istikrar dediler. Bu milletten terör bitecek diye oy aldılar. Ama bunun karşılığı bu mu? Herkese başsağlığı diliyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-