eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP PAZAR ESNAFIYLA BULUŞTU

CHP PAZAR ESNAFIYLA BULUŞTU
23 Mart 2016 - 11:38

A

CHP Ünye İlçe teşkilatı, başkan Ali Yalçın ve yönetim kurulu, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan kapalı pazar yeri esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın,m ana muhalefet partisi olarak esnafın yanında olduklarını, onların sorunlarını dikkate aldıklarını ve gereken çalışmaları yapacaklarını belirttiler.Kapalı pazar esnafı ile yapılan sohbetin ardından basın açıklaması yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatının metnini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

“Kapalı çarşı esnafı ile bir araya gelip dost meclisi kurduk hem tanıştık hem de dertleştik. Ünye’mizin kalbinin attığı yer olan kapalı çarşının gerçek sahipleri olan esnaf arkadaşlarımızın dertlerini dinledik. Hepimizin ortak kaygısı Ünye’nin önemli bir değeri olan kapalı çarşının son zamanlarda ne olacağı ile ilgili çeşitli söylentiler bulunmakta. Burada yaklaşık 150 esnaf var, çarşamba köyden gelenler ile birlikte bu sayı 200’ü geçmekte.200’den fazla aile buradan geçimini sağlamakta fakat bu insanlar Temmuz ayında yıkılacağı söylenen bu yerin akıbetini net olarak bilmemekteler. Hepsinin kendince dertleri var, kimi çocuk okutmakta kimi ödemelerini yapmakta kimiyse bütün bir aileye buradan elde ettiği gelirlerle bakmakta ve bu belirsizlikten son derece mağdurlar. Başkanımız Abdurrahman Kılıç ve yanındaki esnaf arkadaşlarımız bizleri durumlarıyla ilgili bilgilendirdiler.

Mevcut yerde kışın çok soğuk olduğunu , yağmurlu günlerde çatıdan akan sulardan rahatsız olduklarını dile getirdiler. Eğer burada kalacaksak daha modern bir yer istiyoruz yok yerimiz değiştirilecekse de gittiğimiz yerde daha insani şartlar altında ticaret yapmak istiyoruz dedi. Diğer esnaf arkadaşlarımızı da ayrı ayrı dinlediğimizde hepsinin ortak derdi durumlarının netleşmesi ona göre önümüzdeki yaz sezonunda planlamalarını yapmalarıydı. Bu insanların hepsi ekmeğinin derdinde olan insanlar. Kapalı çarşının en eski halini hatırlarım. Ruslar’ın geldiği dönemlerde burada çok iyi bir ticaret ortamı vardı.4-5 sene öncesine kadar esnafın yüzü gülmekte işleri yolunda gitmekteydi şimdi ise buranın esnafı işlerinden de çok memnun değiller. Kapalı çarşımızı hep birlikte yeniden ayağa kaldırıp Ünye’nin güzel yüzünü yansıtan eski hareketli günlerine tekrar kavuşturabiliriz. Biz parti olarak her zaman yanlarında olduğumuzu, belediye meclis üyelerimizle birlikte esnafla iletişim halinde kalacağımızı ifade ederken, zannediyorum ki Sayın Ünye’li yetkililer de esnafımıza sahip çıkarak onları mağdur etmeyecek çözümü; buranın esnafını ve kamuoyunu dinleyerek onlarla  işbirliği yaparak bulacaktır. Bizce doğrusu da budur.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-