eskort samsun

ÜNYENETHABER

ENGELLİLER İÇİN YENİ PROJEYE İMZA ATTILAR

ENGELLİLER İÇİN YENİ PROJEYE İMZA ATTILAR
24 Mart 2016 - 23:22

MKN

Engelli vatandaşlara yönelik projelerin hayata geçirileceği “Engelleri Aşıyoruz” adlı AB projesi kapsamında Ünye’de engelliler için farkındalık yaratılmaya çalıştıklarını belirten Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Temiz, Ünye Belediyesi ile beraber ortaklaşa yürüteceğimiz çalışma ile ilk kez Ünye’de yapılacak engelli parkını memleketimize kazandıracağız. Fakat şuan için ortada net bir şey yok, projemizi hazırladık onaylanıp onaylanmayacağı Ağustos ayında belli olacak. Profesyonel anlayışla hazırladığımız proje eğer onaylanırsa engelliler adına çok yol katetmiş olacağız dedi..

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Temiz,

Okulumuz 2015-2016 Çağrı Programında ERASMUS Plas K1 formatında daha önce başvurumuzu yapmıştık. Şimdi stratejik ortaklık yani K2 denilen formatta tekrar başvuru yapıyoruz. Türkiye’den Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ile Ünye Belediyesi  dışında, Slovenya, İtalya, Makedonya, Portekiz ve Litvanya’dan yine ortaklarımız var. Makedonya’daki ortağımız sivil toplum kuruluşu, Slovenya’da gençlik merkezi, İtalya’da Pissa Belediyesi, Portekiz ve Litvanya’da özel eğitim kurumu ismi Engelleri Aşıyoruz.

Ağustos ayında belli olacak olan projede ,2 tane belediyeden 6 tane de okulumuzdan öğretmen arkadaşımız  ülkeleri gezmeye başlayacağız. Projemiz eğer geçerse 5 sefer biz yurt dışına çıkacağız. İki seferde 2017 Mayıs ile 2018 Mayıs ayında iki sefere yurt dışındaki ortaklarımız bizi ziyarete gelecekler. Stratejik ortaklığın  Avrupa Birliği projelerinden ayıran en büyük özelliği diğer projelerde öğrenci ve öğretmen kurumları gezerek ziyaret ediliyor olması.

ÜNYE BELEDİYESİ PROJEYE SICAK BAKTI

Stratejik ortaklıkta organizasyon ya da iş bittikten sonra kalıcı bir eser olmak zorundadır. Bizde okulumuzdaki engelli öğrencilerimiz için bir tane destek eğitim odası bir tane de engelsiz kütüphane yapmayı düşünüyoruz.   Türkiye’de engelli çocuklara yönelik çocuk parklarının olmadığını görüyoruz. Ünye Belediyesi’nin uygun göreceği bir alanda finansmanını da Ünye Belediyesi’nin karşılayacağı engelsiz çocuklar için bir park olacak. Buda 2018 Mayıs ayında proje finali ile beraber parkın açılışını yapacağız.

Bunların hepsi projemiz geçerse yapılacak. Şuana kadar Türkiye’de böyle bir park yok. Ünye’de olursa bir ilk olacak. Böylece Ünye’nin, Ünye Belediyesi’nin ve projemizin ismini de hatırı sayılır bir şekilde reklamını ve duyurusunu yapmış 0lacağız. Hatta bu iş gerçekleşirse ulusal basında Ünye’nin ismini sıkça göreceğiz.

Projeyi kendi öğretmenlerimizden Rusça ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Naci Gelgel ile Rehber Öğretmeni Hasan Çalık yazdı. Yarıyıl tatilinde kendilerini Antalya’da proje yazım seminerine göndermiştik. Biliyorsunuz Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım Projesi okulumuzun merdivene çıkardığı bir projedir. Fehmi Cerrahoğlu İş Eğitim Okulu ile beraber 2 yıl yürüttük. Zaten hem bu altyapı hem de okulumuzdaki engelli öğrencilerin olması sebebiyle böyle bir proje yazmayı uygun gördük.

PROJE 88 BİN EURO

Projemizi Antalya ve Samsun’dan bağımsız uzmana incelettirdik. Bütçe olarak fazla bütçeler geçmiyor. Dolayısıyla 100 bin Euro’nun altında yaklaşık bütçemiz 88 bin Euro bu yüzden bütçeyi 100 Euro’nun altına çektik. Belediyenin ortak olması bizim adımıza büyük bir avantajdı. Çünkü söz verdiğimiz şeyleri yaparken finansman sıkıntısı çekmeyeceğiz. Okulumuzda da destek eğitim odası ve engelsiz kütüphane yaparken bunun finansmanını da okul aile birliği olarak biz karşılayacağımız taahhüt ettik.

Dolayısıyla AB Projesi olarak geçmemesi için bir neden göremiyoruz. Ama nihai karar Ağustos ayında verilecek. Proje geçerse Ünye için güzel olacağını düşünüyoruz.

Proje kapsamında okulumuzdan 6 öğretmen ile Ünye Belediyesi’nden 2 kişi katılacak. Ünye Belediyesindeki görevliler yurt dışındaki gezeceğimiz bu beş ülkede belediyeler engelli vatandaşlar için ne tür hizmetler yapmışlar bunları inceleyerek kendi aralarında tartışacaklar ve döndükten sonrada bunların ne kadarı Ünye’ye yapılabilir onu yapmaya çalışacaklar dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-