eskort samsun

ÜNYENETHABER

Koruma Kurulu Toplantısında Önemli iki Proje Çıktı

Koruma Kurulu Toplantısında Önemli iki Proje Çıktı
25 Mart 2016 - 9:27

12321379_1756481184573332_3594367616023054022_n‘Bir iş, bir hayat’ projesi kapsamında kalorifer ateşçiliği kursu açılarak 7 hükümlü belge almaya hak kazanırken; ‘Özgür ol sağlıklı yaşa’ projesi kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün görev alanına giren konularla ilgili farkındalık oluşturmak ve Müdürlüğün toplum tarafından tanınırlılığını arttırmak için hazırlanan proje Koruma Kurulu’nda onaylanıp çalışmalara başlandı.

 

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 2016 yılı mart ayı Koruma Kurulu Toplantısı Ünye Sabancı Çocuk Yuvası’nda gerçekleşti. 3 ayda bir gerçekleşen ve Ünye’deki önemli kurumların müdürleri ie başkanlarından oluşan Koruma Kurulu toplantısının başkanlığını Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz yaptı.

– Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, alternatif infaz sistemidir –

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Uzmanı Emel Özcanlı Arslan, toplantıda yaptığı bilgilendirmede, “Denetimli Serbestlik Müdürlükleri alternatif infaz sistemidir. Kişiler cezaevine girmek yerine, çeşitli denetimli serbestlik hükümlülükleri ile cezalarını infaz etmiş sayılıyorlar” dedi.

– Koruma Kurulları ne yapar?

Koruma Kurulları’nın da 2005 yılında yürürlüğe giren kanunla Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı olarak oluşturulduğunu söyleyen Arslan, “Koruma kurulları; suçtan zarar görenler, eski hükümlüler, çocuk suçlular, suça sürüklenen çocukları desteklenme çalışmaları, iş bulmalarına, mesleki eğitimlerine ve eğitimlerini tamamlarına yardımcı olmak için kurulmuş bir kuruldur. Aynı zamanda yönetmeliğimizin verdiği bazı görevlerde kurumlar arası iş birliği çalışmalarımız Denetimli Serbestlik çalışmalarımızı denetlemek, çeşitli projeler hazırlamak gibi görevlerimiz var” diye konuştu.

– “Bir iş, bir hayat” ve “Özgür ol, sağlıklı yaşa” projeleri –

Uzman Emel Özcanlı Arslan, Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 2015 yılı aralık ayı Koruma Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar ve projelerin uygulanmasıyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

“2015 yılı aralık ayı toplantısında alınan kararlarda ‘Bir iş, bir hayat’ projesi ve ‘Özgür ol, sağlıklı yaşa’ projeleri olmak üzere iki projemiz vardı. ‘Bir iş, bir hayat’ projesi kapsamında kalorifer ateşçiliği kursu açılmasını kurulumuz onaylayarak mart ayı içerisinde kursumuz açıldı, 7 hükümlümüz belge almaya hak kazandı. ‘Özgür ol Sağlıklı Yaşa’ projemizde Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün görev alanına giren konularla ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün toplum tarafından tanınırlılığını arttırmak için projemizi hazırlamıştık. Bu proje de Koruma Kurulunca onaylanmıştı, bu kapsamda çalışmalarımıza başladık. Proje dosyalarımızı hazırladık, yazılarımızı yazdık.”

– Madde bağımlılığını önleme çalışması yürütülüyor –

Arslan, Koruma Kurullarının çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Koruma Kurulu tarafından Ünye’de madde bağımlılığı önleme çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Arslan, “Bu kapsamda madde bağımlılığı konulu tiyatro projesi hazırladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Ünye Adanan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oyun sahnelenecek” dedi.

Koruma Kurulları’nın diğer bir çalışmasına ilişkin Arslan, “Hatıra ormanımızla ilgili olarak da hükümlülerimizle birlikte bir bakım çalışması yaptık. Fidanlarımızın rüzgardan eğilmemesi için destek sağlandı. Fidanlarımızın da yüzde 90’ı tutmuş durumda yani hatıra ormanımız iyi durumda” diye konuştu.

– Sabancı Çocuk Yuvası’na oyun alanı –

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 2016 yılı mart ayı Koruma Kurulu Toplantısı’na başkanlık yapan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz kurula, kurul üyesi kurumların işbirliğiyle Ünye Sabancı Çocuk Yuvasında boş bulunan bir odaya çocuk oyun alanı yapılması teklifini sundu. Kurulda yapılan değerlendirmenin ardından teklif kabul edilerek memnuniyetler dile getirildi. Yapılacak olan oyun alanından 2 yaş ve üzerindeki çocukların faydalanabileceği belirtildi.

 

 

kentgazete

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-