eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSKİ’DEN VATANDAŞA CEVAP GELDİ

OSKİ’DEN VATANDAŞA CEVAP GELDİ
25 Mart 2016 - 23:52

NNN

23.03.2016 tarihinde “Vatandaş OSKİ’den Şikayetçi” isimli başlıkla yayınlanan haberde, kamuoyunu meşgul eden ve kurumumuzun sorumluluğunda olan içme suları hakkındaki iddialarla ilgili bir açıklama gereği duyulmuştur.

İlgili haberde iddia edilen ve gazetede yayınlanan habere konu olan; “OSKİ tarafından içi yapılacak olan dairelere kaçak su kullanıldığı gerekçesi ile ceza yazıldığı ve ilgili bina içerisinde yapılmamış vaziyette boş 2 adet dairenin olduğu, bu iki dairede de insan ikamet etmediği için içerisinde herhangi bir su tesisatı yapılmadığı” bina sahibi vatandaş tarafından gazeteye demeç verilmek üzere belirtilmiştir.

Mevcut binada zemin katın işyeri olarak kullanıldığı, 1. ve 2. katların boş, 3. 4. ve 5. katların mesken olarak kullanıldığı, katlarda su vanası takılı olup kör tapa takılı olmadığı OSKİ ekiplerince tespit edilmiştir. Bahse konu olan binanın 1 adet şantiye su aboneliği olup, binanın diğer tüm katlarına tek bir su sayacı üzerinden mevzuata uygun olmayan şekilde içme suyu tüketimi yapılmaktadır. Su borusu, musluk ve su kullanılabilecek hiçbir malzemenin bina içerisinde bulunmadığı bina sahibi tarafından iddia edilmiş olsa da, söz konusu binanın 3. 4 ve 5. katları mesken olarak kullanıldığı tarafımızca fotoğraflanarak ve çevre sakinlerinden bilgi alınarak iddianın asılsız olduğu ispatlanmıştır. Vatandaşın iddia ettiği gibi boş dairelere ceza yazılmamış, usulsüzce tek sayaç üzerinden tüm katlara su iletilmesi işlemine cezai işlem uygulanmıştır. OSKİ tarafından uygulanan cezai işlemde tek bir su sayacına bağlantısı olan her kat için 101.82 TL tutarında 5 adet tutanak yazılarak toplamda 509, 10 TL cezai işlem uygulanmıştır.

OSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu ve alt yapı kanalizasyon hizmetlerini verdiği günden bugüne kadar yapmış olduğu tüm işlemlerde, abone memnuniyetini en üst seviyede tutmayı amaç edinmiştir. Bahse konu olan bu olayda ilgili vatandaşın belirttiği gibi vatandaş mağdur edilmeyip sorunları dinlenerek gereken ilgi ve alaka gösterilmiştir. Ayrıca iddia sahibi kişi OSKİ Ünye Şube Müdürlüğüne 3-4 kez müracaat ettiği ve her müracaatında ilgili personel ile birlikte Ünye Şube Müdürü tarafından bizzat ilgilenilip mevzuat hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır.

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-