eskort samsun

ÜNYENETHABER

TORUN ÜNYE’DEN HÜKUMETİ BOMBALADI

TORUN ÜNYE’DEN HÜKUMETİ BOMBALADI
26 Mart 2016 - 14:46

VVD

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyyit Torun bugün gerçekleştirdiği Ünye ziyaretinde,Chp ilçe teşkilatı ve partililerle kahvaltıda buluştu. Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde saat 10:30 ‘da gerçekleştirilen dayanışma kahvaltısında Ordu İl Başkan Atilla Şahin, İlçe Başkan Ali Yalçın , Milletvekili Adayları, İl ve ilçe Yönetim Kurulu Üyelerim, partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyyit Torun konuşmasında “Değerli , öncelikle bu davayı bugüne kadar bayrağı hiç indirmeden bugünlere getirdiğiniz ve bugün içerisinde bulunduğumuz durumda fazlasıyla mücadele verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ 

Zor günler geçiriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz durum gün geçtikçe daha da çirkinleşiyor. Biz bunları haketmiyoruz. 93 yıllık Cumhuriyetin geldiği nokta bu olmamalıydı. Her sabah uyandığımız acaba bugün bizi neler bekliyor diye düşünüyor, hangi acı haberler gelecek diye kaygılanıyoruz. Her dakika dua ediyoruz acı haber almamak için. Geldiğimiz nokta bu olmamalıydı.

BİZİ YÖNETENLER YÜZSÜZLÜK İÇİNDELER

En üzücü olay ise, 14 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin büyük bir yüzsüzlük içerisinde olmalarıdır. Sanki yaşadığımız bu olumsuzluklardan kendileri sorumlu değillermiş gibi, farklı şekilde olumsuzlukların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıyor ve taziye sözleri yerine sanki olumsuzluklardan zevk alıyormuşçasına “Ben bunu söylemiştim” diyor. Hâlbuki böyle acı günlerde farklı ifadeler kullanılmalı. Ama Cumhurbaşkanımızın dili artık ayrıştırmaya, ötekileştirmeye yönelik.

3 KIRILMADAN EN AĞIRI BU DÖNEMDİR

Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bugünkü gibi zor koşullar yaşamadı. Türkiye’nin 3 kırılma süreci var. İlki 1950’ler, ikincisi 1980’ler ve üçüncüsü ise 2002 yılından sonrası Türkiye üç kırılma yaşadı ama bu üç kırılmadan maalesef en ağır tramvayı şuanda yaşıyoruz.

Sorunlarımız genel de içe yönelikti ama artık dış politikada da ciddi sorunlarımız var. Artık ayrışmamız her geçen gün derinleşiyor ve her geçen gün ötekileşiyoruz.

HÜKUMETİN AYAĞI DOLAŞMAYA BAŞLADI

Eğer biz Çanakkale ruhuyla Kurtuluş Savaşı ruhuyla hareket edip bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve yapısını ortaya koyamazsak asıl felaket başımıza o zaman gelecek. Buna izin vermememiz lazım. Bunun için hep birlikte çalışıp hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Onların ayakları dolaşmaya başladı. Artık görüyorlar ki kurdukları baskı ve korku sonlanmak üzere.

DİNDEN,İMANDAN BAHSEDENLERİN TAVRI ÜZÜCÜDÜR

Bugün en son bir Ensar olayı yaşadık ve onu bile kapatmaya çalıştılar. Hepimizin hassas olduğu bir çocuk istismarı konusunda bir yüreklice çıkıp “Böyle bir olay olmuşsa gereken yapılacaktır” diyemediler. Baktılar ki kamuoyundan baskı geliyor sonra çıkıp “En ağır cezayı vereceğiz” diyorlar. Soruyorum, 1 hafta geçti aradan sesiniz çıkmadı, şimdiye kadar neredesiniz? Yeni mi aklınız başınıza geldi? Aileden Sorumlu Bakanımızın söylediği söz de ortada, “Bir defadan bir şey olmaz.”  Çok yazık. Dinden, imandan, Allah’tan, edepten bahsedenlerin gösterdiği tavırlar bizi gerçekten çok üzdü.

AK PARTİ YAPTIKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR,TERÖR ONLARIN ESERİ

Terörist cenazesine gidilmiş. Gidildiyse Ak Parti gitti. Fotoğraf karelerinde onlar var. Onlar medya desteği ile, öyle bir propaganda ile hareket ediyorlar ki, kendi yaptıklarının üstünü kapatıp olayı bize yıkmaya çalışıyorlar. Utanmasalar Güney Doğu’daki açılan hendekleri bizim yaptığımızı söyleyecekler.

Artık bu ülkeden terörden başka bir şey konuşamaz hale geldik. Halbuki başka sorunlarımızda var. Ama konu insan hayatı olunca başka sıkıntıları konuşmaya dilimiz varmıyor. Bu ülkenin içinde bulunduğu ekonomi, sağlık, eğitim bitmiş fakat bizim önceliğimiz ve çözülmez sorunumuz terör olduğu için, terörle yatıp terörle kalkıyoruz. Peki, soruyorum ”Bu terör 2002’de sıfırlanmışken 7 Hazirandan sonra neden tekrar başladı?” Artık onlar sadece taziye diliyorlar ve terörü lanetliyorlar.

TÜRKİYE DAVASINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bizim bizden başka kimsemiz yok. Biz çok yıldırılmaya çalıştık ama pes etmedik. Yeri geldi. işsiz kaldık yeri geldi dışlandık. Ama sistemden hiç faydalanmadık. Biz direnip kazanacağız. İleride çocuklarımızla birlikte aydınlık, demokrasinin geliştiği, hukukun üstün olduğu bir Türkiye’de hep beraber yaşayacağız. Bu davamızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz.”dedi

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-