eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAYACAK

ÜNYE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAYACAK
03 Nisan 2016 - 23:45

yj

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ve Ünye Gıda,Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, Çakır Medya bürosuna ziyarette bulundular.Ziyarette Çakır Medya Genel Müdürü Cihan Çakır’a Ünye’de eğitim öğretimdeki son durumu ve projeleri anlattı.Milli Eğitim Müdürü Erdem Ünye’de son yıllarda eğitim kalitesinin artığını ve bunun başarısını sınavlarda görüldüğünü söyledi.En yakın zamanda tekli eğitime geleceğini belirtti ve açıklamalarına söyle devam etti

Yeni Okullar Yapılıyor

Saraçlı Mahallesinde  32 derslik okul inşaatı  gördüğümüz kadarıyla inşaat gayet özverili bir şekilde devam ediyor. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır bir bina haline gelecek gibi görülüyor. O bina bitirildiğinde şuanda 12523956_1705103496415492_1605244462891540748_nki Fehmi Cerrah Okulumuz biliyorsunuz ikili öğretimde oradaki öğrencileri yeni binaya alarak orayı da tekli öğretime geçirmiş olacağız.

Onu takip eden sıra zarfında da Fehmi Cerrah Okulunun boşalacak o eski binalardaki bir iki kamulaştırma sorunu hallettikten sonra. Onları çözer çözmez oraya da önümüzdeki yıllarda güzel bir eğitim binası kazandırmayı düşünüyoruz. Oraya yapılacak yeni okul ile Yunus Emre Okulunu tekli öğretime geçirecektir.

Sırada 3 Okul Projemiz Daha Var

Onun dışında genel olarak Ünye’deki asıl hedefimiz tabi ki normal öğretime geçmek. Şuanda öğrencilerin %42’si ikili öğretimde. Bununla ilgili daha önce paylaştığımız bir konu var,3 tane okul yapacağız. Bunu da sizlerin aracılığı ile paylaşmış olalım. Şuanda yapılacak olan okulların projeleri Valilik Yatırım Koordinasyon Birimine teslim edilmiş durumdadır.  İhaleye sanırım önümüzdeki iki veya üç hafta içinde çıkılır.

Bu binalarımız Saraçlı Mahallesi’ne Kız Meslek’i almak. Ondan sonra Kız Meslek tekli öğretime geçmiş olacak. Bundan boşalacak olan binayı Mehmet Akif ve Puset Polvan öğrencilerini inşallah oraya alacağız. Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’ni de şuanda Fevzi Çakmak’ın oradaki arsaya yapmak istiyoruz.

Kaledere ve Şehit Cemal Mutlu’yu normal öğretime geçireceğiz. Bir de Fevzi Çakmak’ın sahildeki eski arsasına bir ilkokul yapılacak.  Orada da Yaşar Gazi ile şuandaki Fevzi Çakmak normal öğretime geçecek. Böylelikle Ünye’deki Meçhul Asker, Anafarta ve kısmen Yunus Emre öğrencilerimizin %90’ı inşallah normal öğretime geçmiş olacak.

Hedef iki yıl içerisinde bunları hayata geçirmek. Bize göre tekli öğretim olmazsa olmazlarımızdır. Milli Eğitim Bakanlığımızın asıl hedefi budur. Öğrenciler 08:30- 15:00 arasında eğitim öğretim yaptıklarında en azından ders çıkışından sonra sosyal ve sportif alanlara yönelmiş olacak. Öğrencilerin daha çok zamanı olacak ve öğrenciler okul binalarını daha kullanmış olacak. Okul binası sabahçı ve öğlenci olunca öğrenciler kullanamıyor.

 

İlçe Olarak Eğitimde Lider Olmak İstiyoruz

Genel olarak eğitim ile ilgili de ben Ünye’nin ileriye dönük bölgede çok daha ileri düzeye geleceğini düşünüyorum. Onunda nedeni şuanda Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’ni biz üç yıl önce Anadolu Lisesi’ne dönüştürmüştük. Seneye ilk mezunlarını vermiş olacak.

Mehmet Refik Güven Öğretmen Lisesi’ni de Fen Lisesi’ne dönüştürdük. Oda iki yıl sonra mezun vermeye başlayacak. Bunlar daha kaliteli öğrencilerin tercih ettiği okullar haline gelecek. Neticede kaliteli öğrencinizi ilçe dışına çıkarmamanız lazım. İlk hedefin bu olması lazım. Daha sonra komşu küçük ilçelerden öğrencilerin Ünye’de toplanması lazım.

Ünye’nin bir avantajı daha var, bu sene  yansımaları görülecektir. Temel Liselerdeki kurguyu Ünye komşu ilçelerden çok daha iyi yaptı. Dershanelerin kapanma sürecini Ünye çok güzel şekilde atlattı.Bizim ilçemizdeki kaliteli öğrenciler başka ilçelere giderek beyin göçü yaşanmıştı. Şimdi iş tam tersine dönüyor. Şuanda mesela YGS’de Ordu Birincisi Ünye’den çıktı. Bunun böyle arkası gelecek. Biz kendi öğrencilerimizi ilçemizde tutacağız. Bunun yanında da inşallah diğer ilçelerden öğrenciler alacağız.

Kolejlerin Ünye’ye İlgisi Artı

Yine biliyorsunuz özel okullardan Uğur Okulları kuruluyor. Geçen sene Doğa Koleji açıldı. Bunlar demek ki Ünye’de bir ışık görüyorlar. Yani bunu başka bir ilçeye götürmüyorlar. Ünye’de açılıyor olması önümüzdeki yıllar için bir avantajdır. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem bunları bir araya getirerek eğitimdeki kaliteyi ve tatlı rekabeti harmanlayıp inşallah önümüzdeki yıllarda eğitim kalitesi açısından çok daha iyi noktalara geleceğini düşünüyoruz.

Eski Hastanenin Olduğu Yere Bir Sağlık Okulu İsteğimiz Var

Böyle bir talebimiz var. Şuanda somut belgeye dayalı bir gelişme yok. Fakat bu devlet büyüklerimizin vereceği bir karardır. Şuanda Sağlık Meslek Lisesi çok küçük bir bina yeterince laboratuvar ile hizmet veremediği için daha rahat bir eğitim ortamı oluşsun diye oraya taşıma düşüncemiz var. Onu takip ediyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-