eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Ses ve Gürültü Çok, Ama İcraat Yok

Ünye’de Ses ve Gürültü Çok, Ama İcraat Yok
05 Nisan 2016 - 0:45

 

3

Ünye’de yaşayan vatandaşlar şehir merkezindeki ses ve gürültü kirliliğinden şikayetçi. Bu sorunun giderilmesi için yetkililerden bir adım atmalarını bekliyorlar. Ama bu zaman kadar bu konuda herhangi bir adım atılmış değil. Özellikle yaz ayları düğün,davet ve klakson seslerinin yoğun olduğu zamanlar olarak kenti yaşanmaz kılıyor.  

Yaz aylarının halledilemeyen sıkıntısı ses ve gürültü kirliliğine muhatap yok

Son zamanlarda Ünye’de yaşayan vatandaşlar ses ve gürültü kirliliğinden şikayet etmeye başladı. Ses ve gürültü kirliliği özellikle mahalle aralarında yapılan düğünler ve arabaların gereksiz yere çaldıkları korna seslerinden oluşuyor.

Özellikle Şehir merkezinde gelişi güzel düğünlerde atılan havai fişekler vatandaşları oldukça rahatsız ediyor.Bu tür uygulamaların belli saatler arasında olmasının en doğru yöntem olacağı kesin. Ünye halkı, şuana kadar ne bu tür şeyleri denetleyen ne de cezai yaptırım uygulayan merci göremedik dediler.

Durumdan rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, yazın yapmış olduğumuz şikayetlere maalesef Ünye Belediyesi hiçbir işlem yapmadığı gibi topu Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne atıyor. Halbuki Ordu daha yeni Büyükşehir oldu. Bu zamana kadar Ünye’deki her şey Ünye Belediyesi’nden geçerken şimdi  en ufak şikayetlerimize bile Ordu Büyükşehir bakıyor deniyor.

Bizde vatandaşlar olarak bu durumda, “Madem Her İşe Ordu Büyükşehir Bakıyor, Ünye Belediyesi Ne İş Yapıyor? Sorusunu sormadan geçemiyoruz.

Mahalle aralarında yapılan düğünlerdeki ses ve gürültü kirliliği o kadar fazla ki neredeyse oradaki sesleri karşı mahalledeki vatandaşlar duyacak. Bu konu ile ilgili Ünye’den giden bir heyet Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile bu konuyu görüştü. yapılan görüşmede Başkan Enver Yılmaz bu konu ile ilgileneceğini belirtti.

Vatandaşlar bu konunun giderilmesini beklerken nihayet bir açıklama geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ses ve gürültü kirliliğini önlemek için çalışmalar yapacağını açıklayarak şöyle konuştu; “Bu konu bizim sıkı denetimimiz altında. Ordu’nun her ilçesinde, her yerinde yaşayan hiç kimsenin hiç bir şeyden rahatsızlık duymadan, huzur içinde yaşamaları bizlerin sorumluluğu altında. Gerek Ordu Valiliği olarak gerekse Büyükşehir olarak özellikle asker konvoylarının, düğün konvoylarının, mahalle aralarında düzenlenen düğünlerin, havai fişeklerin ve ayrıca aşırı ses çıkartarak iş görenlerin sebep oldukları gürültü kirliliğine hiç bir surette müsamaha gösterilmeyecektir. Yasalarımıza göre suç olan aşırı ses ve gürültü kirliliğine yol açanlara gerekli cezalar verilecektir. Tekrar ediyorum; Ordu, yaşam kalitesi itibariyle örnek alınan bir Büyükşehir olacak. Bütün Ordulu hemşehrilerimin de bu yaşam kalitesine, huzura katkı yapacağına inancım tamdır”dedi.

Heyet ardından Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’i de ziyaret ederek bu konuyu onunla da görüştü. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, bu konu ile ilgili şunları söyledi; “Ünyeliler genelde konu ile ilgili hassas davranıyor, aşırı ses ve gürültüye fırsat vermiyorlar. Ancak sayıları az da olsa bazıları maalesef aynı hassasiyeti göstermiyor. Düğün, sünnet, asker vb. konvoylarda her araç değilse de bazı araçların sürücüleri çevreye verdikleri rahatsızlığa aldırış etmiyor, yüksek sesle sürekli korna çalıyorlar. Hiç kimsenin böyle bir hakkı yok, yapılan iş suçtur. Suç işleyenlerin de cezalarını çekeceklerini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Emniyet güçleri konu ile ilgili hassaslar, çok daha hassas olacaklar, suç işleyenlerin cezasını vereceklerdir” dedi.

Bu açıklamaların ardından vatandaşların az da olsa yüreğine su serpilmiş oldu. Biz de vatandaşların bu şikayetinin giderilip giderilmediğinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-