eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORTA ÇARŞININ BEKLEDİĞİ MÜJDE GELDİ

ORTA ÇARŞININ BEKLEDİĞİ MÜJDE GELDİ
05 Nisan 2016 - 13:17

4 Arasta 1 Çarşı’ Gerçek Oluyor

 aa

Ünye’de değişimler hızla sürerken DOKA’dan bir proje daha müjdesi daha geldi. Proje ile Bakırcılık, Çarıkçılık-Çapulacılık, Manifaturacılık, arastaları Orta Çarşı’da birleşecek ve bu sayede 4 arastadaki farklı ticari faaliyetler gün yüzüne çıkarılmış olacak.  Stratejik Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje Orta Çarşı’ya öz kimliğini kazandıracak, turizmde ve ticari alanda gelişimini sağlayacak büyük bir proje olarak Ünye’ye değer katacak.
4 ARASTA 1 ÇARŞI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Orta Çarşı’nın bizden bir aydınlatma isteği olmuştu ve burayı görsel olarak insanların resim çekindiği bir yer haline getirdik.  Orta Çarşı’da Stratejik Planlama Müdürlüğümüzün hazırladığı ve   DOKA’ya sunduğu proje hayırlısı ile kabul edildi. Orta Çarşı’da toplamda 2 tarihi eser ve 30 tane ev var. Bu 30 evin dış cephelerini Ünye’mizin tarihi dokusuna uygun şekilde sanal ortamda bir giydirme çalışması gerçekleşecek. Toplamda yaklaşık 750 bin TL’lik bir projedir. Bu projemizi DOKA’ya sunduk kabul edildi . . Projenin temel amacı, 4 Arasta’daki farklı ticari faaliyetleri gün yüzüne çıkartmak ..
PROJEDE NELER UYGULANACAK
 
Bakırcılık Sanatı, Bakırcılıkla ilgili Kazancılar Caddesi’ne zaten daha önce bir proje hazırladık. Bir diğeri Çarıkçılık (Çapulacılık) dediğimiz Arasta’yı hayata kazandırmak istiyoruz. Manifaturacılık Arasta’sı olacak. Her bir Arasta Osmanlı dönemindeki gibi bir noktaya bağlanması üzerine Orta Çarşı’ya aktarılarak, burayı eskisi gibi cıvıl cıvıl günlerine kavuşturmak istiyoruz” dedi.
 Bu caddenin gece gündüz yaşayan bir cadde olmasını istiyoruz. Bir nevi bu cadde açık bir alışveriş merkezine dönüşmüş olsun. Diğer saydığım faaliyetleri de canlandırdığımız bu bölge bir turizm faaliyet bölgesi olarak kendi iç döngüsü içerisinde hayata geçmiş olacak. Bunu başarabilmek için Bakırcılar Arastasından başladık ve bu bölge ile devam edeceğiz” dedi.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-