eskort samsun

ÜNYENETHABER

Regaib Kandili; Rabbimizin Her Yıl Bize Lütfettiği Mübarek Bir Gecedir.

Regaib Kandili; Rabbimizin Her Yıl Bize Lütfettiği Mübarek Bir Gecedir.
07 Nisan 2016 - 0:54

XCXCİslam dünyasında mübarek kabul edilen ve özel olarak kutlanan on bir ayın sultanı ramazanın müjdecisi üç aylar, bu akşam Regaip Kandili ile başlayacak.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, gazetemize yapmış olduğu açıklamada Regaib Kandili hakkında şunları söyledi; “Sevgili Peygamberimizin (sav) kutlu doğumunu idrak edeceğimiz şu günlerde, her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak www.gazetegercek.com.tr_10519_OJ6H67DCGRGFbizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. 7 Nisan 2016 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib Gecesidir” dedi.

Müftü Başsan, bu gecenin nasıl geçirileceği hususunda ise şöyle konuştu; “Bu aylarda bulunan mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O’nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına her zaman olduğu gibi gayretli olmak durumundayız. Çünkü manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı, aile değerlerinin ve toplumun ortak bağlarının yok olmaya yüz tutarcasına zayıflatıldığı, dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı günümüzde, Yüce Mevla’mızın En’am suresinde Bu (Kur’an) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (Enam, 6/155) buyurduğu üzere Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz (sav)’in örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür” dedi.

Müftü Başsan, sözlerini şöyle noktaladı; “Regaib Kandili; B4E_2bitmek tükenmek bilmeyen arzu ve isteklerimizin, bizi esir alan aşırı tutkularımızın ve bütün bu arzular doğrultusunda ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimizin muhasebesini yapmamız için Rabbimizin her yıl bize lütfettiği mübarek bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ünyeli vatandaşlarımız olmak üzere Ülkemiz ve bütün İslam âleminin mübarek Üç Aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu vesileyle bilhassa İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla’ya niyaz ediyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-