eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN ÖZKAN ”ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN BURADAYIZ”

BAŞKAN ÖZKAN ”ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN BURADAYIZ”
20 Mayıs 2016 - 2:14

timthumbGeçtiğimiz günlerden Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bünyesinde gerçekleşen Olağanüstü Kongrede güven tazeleyerek mevcut yönetim kurulu tekrar Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ümit Özkan yaptığı açıklamada 1961 yılında faaliyete başlayan kooperatifin günümüze kadarki değerlendirmelerini yaptı.

Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkan açıklamasında;“1961 yılında kooperatifimizin faaliyete başlamıştır. Göreve geldiğimiz gün başkan olarak 400 ortak vardı, şuan 600 ortağımız vardır.

Ümit ÖZKAN olarak esnaflığa 1998 yılında nakliye sektöründe başladım, esnaf odası olarak da şoförler odasına kayıt oldum. Araç bakımı için ilk esnaf kefalet kredili kooperatifini kredimi 8/27/1998 yılında kulandım ve halen daha da kullanmaktayım. İlk yönetime 2010 yılında girerek halen bu görevi sürdürmekteyim.

Kooperatifimiz sevk idare değişikliği sonrası yüzde %51’lik bir büyüme sergilemiştir. Kooperatifimizden kredi kullanma şartı: vergi mükellefiyeti olmak esnaf ve sanatkarlar odasından, iştigal konusuna bağlı odaya kayıt olmaları, (şoförler, gıda, madeni eşya ve terziler) bizim esnafımıza kefalet ettiğimiz kredi işletme kredisidir. Bu kredileri esnaflarımız işletmelerinde işletme sermayesi işletmeninin bakım onarımı konusunda kullandıkları taktirde bizler hedefimize ulaşmış olmaktayız. Dediğimiz gibi biz kefalet kuruluşuyuz direk krediyi biz vermiyoruz biz esnaflarımızla Halk Bankası arasında köprüyüz.

Kooperatif demek bilgi, beceri, kabiliyet ustalı sanatkârlılığı harmanlayıp bir araya getirmek demektir. Her zaman dediğimiz gibi ortaksız bir kooperatif olamaz. Esnaf ve sanatkârlarımızı her daim yanında olacağımızı Şüphesiz herkes bilmelidir. Amacımız globalleşen ticarette yerel esnaf ve sanatkârlarımızı ayakta tutmaktır. Birçok ulusal market artık mantar gibi şehrin her yerinde şube açmaktadır. Eskiden market denilince sadece gıda sektörü konuşulurdu bu gün ise tekstil, giyim, beyaz eşya, kozmetik, oyuncak saymakla bitme tek çatı altında toplayıp sadece üç veya dört personelle idare etmekte ve bölge halkına hiçbir fayda sağlamamakta aksine bir çok kalemde iştigal eder. Esnaf ve sanatkarlarımıza ciddi anlamda zarar vermektedirler. Bunlarla mücadele aşamasında bize düşen her görevin arkasındayız. Bir çok ilde örnekleri olan yerel market zincirleri oluşturulması için ortaklarımıza ve esnaf sanatkarlarımıza destek olmalıyız ve olacağız da. Tabiî ki bunun yanında güzelim şehrinizde yaşayan halkımızda yerel esnafa ve sanatkâra destek olmak için mümkün olduğunca alış verişlerini yerel esnafımızdan yapmalıdır. Ticaret hacmi genişletmek piyasadaki dar boğazı atlatmanın en kolay yolu budur. Şu unutulmamalıdır ki herkes borçlu olduğu kişiden aynı zamanda alacaklıdır da.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-