eskort samsun

ÜNYENETHABER

Müftü Başsan’dan Kandil Mesajı

Müftü Başsan’dan Kandil Mesajı
21 Mayıs 2016 - 1:22

lokİlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN; 21 Mayıs 2016 Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecenin Berat Kandili olması nedeniyle şunları kaydetti:

“Ramazanın mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde, Rabbimizin bir lütfuna daha erişecek, Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Ruha ağır gelen her türlü sıkıntıdan, mümini inciten her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak, ‘berat etmek’ için eşsiz bir fırsat daha yakalayacağız” ifadesini kullandı.

Bu geceyi idrak eden her mümin, kötülüğe olan mesafesini ölçmeli, kötülüğe giden yolları kapatmaya bir kere daha karar vermelidir. Bu öyle bir özgürlük gecesidir ki bizi bitmek bilmeyen heves ve arzulardan, benliğimizi esir alan hırs ve tutkulardan, kardeşliğimizi zedeleyen bencilliklerden uzaklaşmaya çağırır. Berat, kurtuluşun adıdır.

Son olarak başta Ünye’li vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik eden Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN, “Ülkemizin, âlem-i İslâm’ın ve tüm insanlığın beraate ermesini, son yıllarda bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından kurtulmamızı, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyasına dönüşmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-