eskort samsun

ÜNYENETHABER

Lezzetin Adı Ünye Şah Dondurma

Lezzetin Adı Ünye Şah Dondurma
07 Haziran 2016 - 1:35

 

13348940_10207977732834545_2099934572_n

Meşhur Ünye dondurmasını Türkiye’ye  tattıran Süleyman Şah on dört yıllık lezzet serüvenini, bizlere anlatı. Tam on dört yıldır Ünye dondurmasının, lezzetinden sunumuna, kullanılan malzemenin kalitesinden oranlarına kadar aynı konseptle Türkiye ile buluşturan, Süleyman Şah’dan bu lezzetin  sırrını sizler için öğrendik: kalite, titizlik ve % 100 doğal malzeme.

Kendisiyle söyleşi yaptığımız Şah, Ünye’de dondurma denince ilk akla gelen ismin kurucularından.Ünye dondurması tutkunlarını buluşturan lezzet sırlarını bizlerle paylaştı.

Meşhur Ünye dondurmasını Türkiye’ye  tattıran Süleyman Şah ;

Herkes dondurma yemeyi sever. Sıcak yaz günlerinde hemen herkes serinlemek için çeşit çeşit dondurmalar tüketir. Meyveli ya da çikolatalı ve daha birçok seçeneği ile dondurma dükkanlarındaki yerini alır. Kimileri dondurmanın faydalarından bahsetse de bazı insanlarda dondurmanın zararları üzerine yoğunlaşır.

Dondurmanın sağlık açısından faydaları genel olarak şu şekilde ifade edilir. Vitamin ve mineral kaynağıdır, enerji vericidir, beyin işlevlerini düzenler, yüksek besleyicidir ve yağsızdır, antitümör özellikleri vardır, kilo vermenize yardımcı olabilir, önemli bir besleyici görevi görür ve seks hayatını düzenler. Dondurmanın bu gibi faydaları bulunmaktadır.

Ünye Şah dondurma sürecini anlatır mısınız?

Bu alanda 2000 yılından beri araştırmalar yapıyordum.  Dondurma üreten dondurmacılarından eğitim aldım, çalıştım. Beğendiğim birkaç firma vardı, girdim ve direkt oralarda araştırmalar yaptım. O konuda da ilerledim. 2002 yılında da ilk perakende olarak bu işe başladım.
Bizim ürettiğimiz, özel ÜNYE dondurması. Başladığımız günden bugüne kadar gerek üretimde, gerekse diğer konularda hep farklı ve kalite olmayı hedefledik. Bizim ürünümüzü farklı kılan şey de kalite oldu.

Biz en yüksek kalitede, en doğal ürünü geliştirip tüketicinin beğenisine sunduk. İlk başladığımız tüm  çeşidin tamamı çok beğenildi. Hem lezzet, hem görsel, hem de teknolojik alt yapısı ile gerçek bir lezzet imal ettik.  Bu arada perakendenin yanında  toptan satış talepleri almaya başladık,

Ancak tüketicinin yüksek beğenisinden dolayı her yıl çok fazla franchising teklifi alıyoruz. Bu konuda tüm alt yapımız hazır.

Ünye dondurması fikri nasıl gelişti?

Türk tipi dediğimiz Maraş dondurması gerçekten güzel bir dondurma. Ancak Ünye dondurması çok çok lezzetli ve daha sağlıklı bir dondurma. Sunumda soğukluk farklılıkları var. Ünye dondurması, daha düşük soğuklukta sunulduğu için lezzeti daha çok ağızda hissediyorsunuz. İki dondurmanın yağ oranları farklı, Ünye dondurmasında daha düşük oranda yağ kullanıyorsunuz ama daha da önemlisi, biz margarin gibi katı yağlar kullanmıyoruz firmamızda. Bizden önce bu tat Ünye’de yoktu. Bu lezzetin Ünye’de de bulunmasını isteğimizden yola çıktık. Ve bu işe girdik.
Kalifiye elemana da çok önem veriyoruz. Onları da çok özenle seçiyoruz.

. Toptan satış yaptığımız yerler arasında oteller ve restaurantlar  var.  Ürün kalitemiz çok yüksek. Bu yüzden bizi müşterilerimiz bırakmıyorlar.

 

Ünye Şah dondurmanın farkı nedir? 

Ürünler doğal her şeyden önce. Aroma kullanmıyoruz. Mesela ceviz, fıstık çok zor renk verir. Bazen “Biraz boya katsak mı?” diye teklifler geliyor ama biz aroma kullanmamak için her şeyi yapıyoruz. Türkiye’de fıstıklı dondurmada, cevizli dondurmada bizim kadar fıstık ve ceviz kullanan bir tane daha firma yoktur. Bu konuda oldukça iddialıyım. Kaliteli kullanan da var mıdır bilmiyorum. Buna çok dikkat ediyorum.

Bizim dondurmamızı yapmak aslında çok zor değil ama insanlar ucuz maliyete kaçtıkları için yapamıyorlar. Asıl fark bu: malzemenin kalitesi. Yine Maraş dondurmasıyla soğuklukları da farklı. Ünye dondurmasının içindeki hava oranı daha düşük. Dolayısıyla daha lezzetli. Ağızda kalış süresi farklı, hava oranı düşük olduğu için ağzınızda hemen yok olup gitmiyor. İstediğiniz meyvelerle lezzet katıp, içinde oyunlar oynayabileceğiniz bir dondurma. Yağ farkı var ayrıca. Biz süt  kullanıyoruz. Ancak bazı firmalar süt yağı artı margarin gibi yağlar katınca kalite aşağı gidiyor. Bu bizim için maliyet arttırıcı aslında. İyi yağ, iyi ceviz, iyi fıstık, ürünün ana maddesi neyse, en iyisini arıyoruz. Ve bu ürünlerin oranını da dondurmanın dışına çıkmayacak şekilde en yüksek oranda kullanmaya çalışıyoruz. Her zaman için amacımız en iyisini yapmak ve en iyi yerlerle çalışmak. Allah bozmasın, bugüne kadar da her zaman başarılı olduk.

Şah dondurma olarak hedefiniz nedir?

Kaliteli dondurma üretmeye devam edeceğiz. Üretim kapasitemizi lezzeti bozmadan bir miktar daha arttırmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar var.Perakende olarak, bizim dondurmamızı satan dört, beş nokta daha oluşturmak istiyoruz. Her yıl franchising teklifi geliyor. Beklemedeyiz. Dikkatli yürümek ve adım atmak gerekiyor.Yıllardır bizleri tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyorum dedi.

13342012_10207977731074501_215652692_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-