eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN USLU’DAN ÜRETİCİYİ ŞOK EDECEK AÇIKLAMA

BAŞKAN USLU’DAN ÜRETİCİYİ ŞOK EDECEK AÇIKLAMA
11 Eylül 2016 - 12:46

ggggr

Ağaçta iyi görünen fındığın, elverişsiz hava şartları nedeniyle küf hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Aşırı yağış ve nemin yol açtığı küf hastalığından dolayı fındığın içini çürüdüğü görüldü. Hastalığın rekolte ve randıman kaybına neden olduğunu ifade eden Ünye Ticaret Borsa Başkanı Mustafa Uslu, bunun fiyatı da etkilemesinden endişe ediyor.2184-curuk-findik-kaliteyi-dusuruyor-400x0  Borsa bünyesindeki esnafların en çok çürükten şikayet ettiğini belirten Uslu ,vatandaşlar fındığı seçmeden satmaya kalkıyor .Fındıklarına özen göstersinler,daha çok kazansınlar dedi.

TEHLİKE KAPIDA

Bayram öncesi fındık piyasalarda aynı 12,50 tl -13 tl bandında işlem görüyor.Üreticin 15 tl düşüncesi var ama fındıkta büyük tehlike söz konusu diyen Başkan Uslu ,hasat dönemde havaların yağmurlu geçmesi fındığı etkiledi.Yaklaşık 10 gün etkisi süren yağmurlar fındıkta çürümeye sebep oldu.Zaten fındıkta hastalık söz konusuydu. İki çürük  de birleşince ortaya geçen seneden daha vahim bir durum çıkacak gibi görünüyor.

ÜRETİCİYİ UYARDIggggr

Başkan Uslu konuşmasında,Sezon öncesi ürün kaliteli gözüktü ama daha sonra gelişen süreçte çürük işi bozdu.Üreticinin fındığını iyi harmanlama yapması gerekiyor.Fındığı topladıktan sonra her şey bitmiyor.Asıl mesele bundan sonrası ilk önce iyi şekilde kurutma işlemi yapılmalı,çürükleri seçilmeli ve sağlıklı şekilde çuvallanmalı öyle saklanmalı.Lakin halkımız gitgide bilinçleneceği yerde ,aksine fındığının değerini düşürecek işler içine giriyor.

Buradan Çiftçilerimize sesleniyorum bahçelerinizin bakımını yapın,fındığı dalından zarar görmeyecek şekilde toplayın,çürüğünü seçin ,harmanı iyi yapın.Bu ürün bu ülkenin ve bölgenin en önemli tarımsal gelir kaynağı , kıymetini bilelim.Fiyat yüksek olsun  her üreticisi ister ama bu bilinçsiz hareketler mahsulün değerini düşürür diyerek uyarıda bulundu.

FİYAT VERMEK İÇİN BAYRAM SONRASINI GÖRMEK GEREK

Bu durumdan tüccarda tabi zarar etmek istemez,para kazanmaya bakar.Fındığı randımana sokar ona göre fiyat verir.Zararı yine çiftçiye ülke ekonomisine olur.Bayramdan sonra oluşacak piyasa hakkında görüş belirtmek için öncelikle satıcının tutumunu görmemiz gerekir derken,tüm vatandaşların bayramını kutlayarak sözlerini noktaladı.

bbbbtt9

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-