eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURTULMUŞ’UN DEĞERİNİ BİLMEYENİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM

KURTULMUŞ’UN DEĞERİNİ BİLMEYENİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM
12 Eylül 2016 - 21:36

gggg

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI’da Başkan Danışmanlığı yapmış, alanında uzman , bir çok siyaset adamıyla çalışmış,son seçimlerde çok sevdiği halkının teveccühü ile Milletvekilliği ve Belediye Başkan adaylığına çıkmış,halkı temsilcisi,Ordu’nu Evladı Mimar LEVENT AKÇAY ,uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu ve siz değerli hemşerilerinin sesine tercüman oldu.

Yerel siyasetçilere ders verir nitelikte konuşan Akçay,tüm konulara Yüzüncü Yıl (Galabuzu) Restaurantın essiz manzarasında, Moderatörlüğünü Nazlı Gören’nin yaptığı  programda açıklık getirdi.

Siyasetin perde arkasında yaşananları,siyasetçilerin dönderdiği dolapları ,ayak oyunlarını ,nasıl cezalandırıldığını,Enver Yılmaz’dan Ahmet Çamyar’a,Eski ilçe Başkanından şimdiki ilçe teşkilatına , siyasi polemiklere ve yapılan projeler için özel  açıklamalarda bulundu ,bu özel röportaj dizisinde her şey gün yüzüne çıkacak maskeler düşecek..

BÖLÜM 2

Moderatör Nazlı Gören;

 

Devlet televizyonunda Ordu ili ve yöneticileri hakkında yüz kızartıcı iddialarda bulunuldu. Gecen hafta ise yerel televizyonda açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kendisi üzerinden Ordu’ya atılan suçlamaları kabul etmediğini ve iftiraya maruz kaldığını belirtti. Sizce neden bu olaylar Ordu üzerinde yoğunlaşıyor, bunun nedeni ne olabilir?

Mimar Levent Akçay;

Ordu’nun ve Ünye’nin evladı olarak o kadar üzgünüm ki bu sorudan. Ordu’yu yönetenlere buradan bir mesaj göndermek istiyorum. Yeni büyükşehir olmuş, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın müthiş desteğini almış, 19 ilçesinin 19’unu da AK Belediye yapmış, bir büyükşehir Ordu.

Hizmet için seçildiniz,dedikodu için değil

İnanılmaz bir bütçesi var. Ne yapmanız lazım? Ordu’yu Türkiye ve Dünya gündemine taşıyabilmeniz için marka projeler üretmeniz lazım. Siz bunun için oraya seçildiniz. Marka projelerle marka kent yaratmanız gerekiyor. Siz bunu yapmazsanız neyinizi konuşacaklar? Ordu için marka projeler ortaya koyarak Ordu gündemini bunlarla değiştirmezseniz, tutup bunlar konuşulur. Onun için herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmelidir. Şu anda kentin şehr-ieminisin, gündemi sen belirleyeceksin. Bunu yaparsan Ordu’yu çok güzel konuşurlar, bu ithamlara da kimse kulak asmaz.

Çok üzülüyorum.

Bu kötü konuların da, Ordu’muzun güzelliklerinin ve özelliklerinin, Türkiye’nin her yerinde gündemde olduğu tartışmalara dönüşmesini Rabbimden diliyorum.

Moderatör Nazlı Gören;

Sayın Başkan Yılmaz, Sayın Kurtulmuş’a “Orduya gel projelerini takip et” dedi. Tüm bu yaşananları göz önüne alırsak, Başbakan yardımcısına bir belediye başkanının tavrını ve tutumunu doğru buluyor musunuz? Ünye, Ordu ve Türkiye siyasetini nasıl görüyorsunuz? Siyaset nereye gidiyor?

Mimar Levent Akçay;

Bir bürokrat olarak, yani devletin hem yasama hem yürütme bölümünü bilen biri olarak, yetiştiğim devlet anlayışıyla cevap vereceğim bu soruya.

Herkes yetki alanını bilecek

Yasama, Sayın Başbakan Yardımcımız yasamanın bir temsilcisidir ve ayrıca hükümetin Başbakanımızdan sonra en önemli makamında olan bir değerdir. Yürütmenin görevi, yasamanın çıkardığı yasalar doğrultusunda gerekli hizmetleri yapmaktır. Bir büyükşehir belediye başkanı halk tarafından seçilmiş olsa da, hizmet görevi yürütmedir. Yani yasama belirler, yürütme o yasayla hizmet yapar.

Şimdi bir yerel yönetim Başkanının yasada görevleri bellidir. Halkın, huzuru, refahı, mutluluğu ve sağlıklı bir kenti imar etmekle görevlisinizdir. Belediye Başkanımız projelerini yapacak, görevlerini yerine getirecek, bakanlıklarda götürebildiği yere kadar götürecek, bir tıkanma veya engel söz konusu olursa,  sayın milletvekillerinin desteğini alarak ilerleyecek, sonunda Numan Kurtulmuş’un da desteğini alarak işi neticelendirip, projeyi Ordu’ya kazandıracaktır.

Dolayısıyla Başkanın tavrını hoş bulmadım.

Bürokratik ve siyasi nezakete de uygun bulmadım. Kaldı ki Numan Kurtulmuş bizim için bir değerdir. Bu değerlere sahip çıkmazsanız, kendi menfaatleriniz için, siyasi geleceğinizdeki stratejileriniz için bu değerleri alıp yerden yere vurmaya çalışırsanız veya itibarsızlaştırmaya çalışırsanız, kendiniz kısa mesafede yol alırsınız belki ama kentimiz siyasi ve yatırım olarak çok şey kaybeder.

Bu aynı gemi, batarsak hep beraber batacağız

Çünkü bu kent bir hizmet alacaksa, Milletvekillerimiz ve Başbakan Yardımcımızın desteği olmadan alma şansımız yok. O nedenle, kolektif bir çalışma anlayışı içerisinde herkes, yasanın kendine verdiği görev sınırlarını aşmadan, saygısızlık yapmadan, birbirlerinin görev alanlarına saygı duyarak ve birbirlerini destekleyerek, tamamlayarak Ordu için çalışmak zorundadır.

Ve 2.5 yıl geçti, neredeyse seçim gelecek, halkın karşısına çıkacağız. Bu aynı gemi, batarsak hep beraber batacağız. Halk hesabı tamamımıza keser. Herkes bazı dönemlerde, psikolojik baskılardan dolayı diyaloglarında hata yapabilir. Ben de yargıç değilim, kimseyi yargılamıyorum. Kentini seven bir proje insanı olarak ve bir vatandaş olarak hemşehrilerimden aldığım eleştiriler doğrultusunda, böyle bir tablo gördüm. Onun için her iki tarafın da bulunduğu mevkideki yetkileri doğrultusunda hareket ederek, halk için yeni projeler devreye koymaları lazım.

ÖZEL RÖPORTAJ DEVAM EDECEK

bbbbtt9

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-