eskort samsun

ÜNYENETHABER

Milli Eğitim Vefat Eden Öğretmenlerini Unutmadı

Milli Eğitim Vefat Eden Öğretmenlerini Unutmadı
25 Kasım 2016 - 23:00

dddd

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde, öğretmenlik mesleğine yıllarını adamış, vefat eden öğretmenleri unutmadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ebediyete intikal etmiş merhum öğretmenler ruhu için, önce Ünye 15202722_10154706403248209_3380754878987286102_nBüyük Camiinde Yusuf Bahri And İmam Hatip Liseleri öğrencileri tarafından mevlidi şerif icra edildi.Ertesi gün ise Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vefat eden öğretmenlerin kabirlerine ziyarette bulundu.

MEVLİDİ ŞERİF OKUTULDU

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği mevlidi şerifi düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ” Ebediyete intikal eden meslektaşlarımız için Yusuf Bahri And İmam Hatip Lisesimiz öğrencileri tarafından mevlidi şerif icra edilmiştir. Allah kabul eylesin ruhları şad olsun dedi.

MEZARLARI BAŞINDA DUALAR EDİLDİ

Kabir ziyaretlerine ise, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Mutlu, Ünye Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muammer Coşkan, Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Öztürk katıldı.dsc_1060

İlk ziyaret, uzun yıllar Ünye’de öğretmenlik mesleğini sürdürmüş olan, Termeli Nedim Buzdan öğretmenin kabrine gerçekleştirildi. Mezarı başında okunan Yasin-i Şerif ve dualarla ruhu yad edilen, Nedim Öğretmen’in oğlu Sinan Buzdan, “Babam olmasından dolayı ilk öğretmenimdir kendisi, bunun için çok gururluyum. Çok bilgili, kültürlü biriydi, entelektüel bir öğretmendi.” sözleriyle 24 Kasım öğretmenler gününde öğretmen babasını andı.

“Ünye Milli eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bu onur verici ziyaretten dolayı çok duyguluyum ve çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine devam eden Sinan Buzdan, “Allah öğretmenlerimizi başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Nedim Buzdan, 1945 doğumlu olup, 2007 yılında 63 yaşında vefat etmiştir. İlk görev yeri olan Terme’de ilkokul öğretmeni olarak göreve başlayıp, ardından 1973 senesinde Ünye’ye atanmıştır. 1973 yılında Ünye’de göreve dsc_1073başlayan Nedim Öğretmen, 1991 yılında emekli olarak Ünye’de görevini tamamlamıştır.

İkinci ziyaret Ünyeli Müderris Yusuf Bahri Efendi’nin kabrine gerçekleştirildi. Ünye’de birçok medrese açarak, daha çok öğrenciye eğitim  imkanı tanıyan Yusuf Bahri Efendi, engin bilgisi sayesinde çok takdir edilmiş ve birçok öğrenci yetiştirmiştir.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen kabir ziyaretleri, yaşayan emekli öğretmenlerin evlerinde ziyaret edilmesiyle devam etti.

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-