eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Özel Eğitim Merkezi’nden Engelliler Günü Paneli

Ünye’de Özel Eğitim Merkezi’nden Engelliler Günü Paneli
02 Aralık 2016 - 12:36

dsc_0919

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel “Engellilik ve Eğitim” konulu panel düzenledi.

Ünye Ticaret Borsası’nda düzenlenen panele, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ergin YİĞİT katılırken, Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve velileri ile üniversite öğrencileri de katıldı.

Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Fatih Keleş’in konuşması ile başlayan panel, okul öğretmenlerinden, Rehber Öğretmen Pelin Erkmen’in “Engelliliğe neden olan etmenler ve engelli ailelerin sorunları” ve Özel eğitim Öğretmeni Pınar Dikci’nin “Zihin engelli bireylerin eğitimi” konulu sunumlarıyla devam etti.

Okul Müdürü Fatih Keleş konuşmasında, engelli bireylerin toplumla entegrasyonu noktasına değindi. Keleş konuşmasında;dsc_0900

“Engelli tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Engelliler ve aileleri tarihten bu yana hiç yardım görmemiş hep yalnızlığa itilmiştir. 21. Yüzyıla geldiğimizde hak ve eşitlik çerçevesinde beraber yaşayabilmenin yolları aranmıştır.

Tüm dünyada olduğu gibi engelliler ülkemizde de büyük bir kısım oluşturmaktadır. Nüfusumuzun %10 unun engelli olduğu söylenmektedir. Bu da yaklaşık 650 milyon kişidir. Bu kadar insan, yaşamında zorluklarla karşılaşmaktadır. Tüm engelliler sağlıklı insanlar gibi toplumda yaşama arzusu geliştirmektedir.” dedi.

Ülkemizde erkek engelli oranının kadın engelli oranına göre daha fazla olduğunu belirten Keleş, “Bu erkeklerin çoğu iş kazası sonucunda engelli olmaktadır.” diyerek farklı bir konuya dikkat çekti.

Engellilik bir kader değildir, diyerek sözlerine devam eden Müdür Fatih Keleş, “Gerekli önlemler alındığında ve bilinçli bir toplum olunduğunda engellilik önlenebilir. Bunun için insana her şeyin üzerinde değer veren anlayışın toplumda benimsenmesi ve yerleşmesi gerekir. 3 Aralık dünya günü nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü kutluyor, engelsiz bir yaşam diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

dsc_0925

dsc_0922

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-