eskort samsun

ÜNYENETHABER

İŞ Mİ BU ?HEYKEL 1 HAFTA DAYANDI

İŞ Mİ BU ?HEYKEL 1 HAFTA DAYANDI
08 Aralık 2016 - 23:56

hhggf

Ünye Kadılar Yokuşu’ndaki kadı heykeli kırıldı.

Ünye’nin tarihi miraslarından önemli bir yere sahip olan Kadılar Yokuşu, Ünye Belediyesi tarafından ‘Kültür Yolu img_20161208_123929Projesi’ çerçevesine alınarak, ilk olarak yol-zemin çalışması yapılmış ve ağaçlandırılmıştı.

Sokağı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin “Kadılar Yokuşu” adının nereden geldiğini öğrenmesi ve sokağın adına yakışır şekilde görünüm kazanması için, Kadılar Yokuşu üzerinde kadı heykeli ve kitabe konuldu. Kadı heykeli konulmasından bir hafta sonra ise heykele zarar verildi.

HEYKEL 1 HAFTA DAYANDI

Kadı heykelinin konmasından kısa bir süre sonra kırılması, vatandaşları da üzdü. Kadılar Yokuşu’nda yaşayan mahalle sakinleri, “İnsanlarımız çok kötü. Kadı heykeli koyulalı daha bir hafta olmuştu, kırdılar.Ama  şunu da belirtmek isteriz ki buraya belediye tarafından koyulan heykeller  basit ve dayanıksız malzemeden yapılmış.Sağlam bir elementten yapılmış bir  heykel olsa bu kadar çabuk yıpranmazdı.Belediye yetkilileri biraz daha özenerek işlerini yaparlarsa bu heykeller ziyan olmaz ,milletin parası da çarçur edilmez.

Aynı zamanda büyük saksılardaki çiçeklerimizi de söküyorlar. Yeniden dikiyoruz, yine söküyorlar. Yazıktır, günahtır. Burası tarihi bir yokuş. Güzel olması, güzel kalması gerekmez mi?” diyerek isyan ettiler.

 

gggg6

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-