eskort samsun

ÜNYENETHABER

FETÖ DAVASINDA TAHLİYE

FETÖ DAVASINDA TAHLİYE
18 Mayıs 2017 - 21:55

52d1d06333c01f025416152791d417ea

Ordu’daki FETÖ/PDY soruşturmasında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasından yargılanan Kerim E., hakkındaki iddiaların asılsız çıkması sonucu tahliye edildi.

Ordu’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada biri tutuksuz 5 sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ebru G., savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, “6 aydır tutukluyum. Bu örgüte ait toplantı ya da sohbete katılmadım. Burs gibi bir bağışta da bulunmadım.” dedi.

Örgütün haberleşmede kullandığı “ByLock” ve “Eagle” isimli programları kullanmadığını ileri süren sanık, “Ben böyle programları telefonuma indirmedim. Ablam bize geldikçe telefonumu alır ve kullanırdı. Başka da kimseye telefonumu vermezdim.” diye konuştu.

Tanık olarak ifade veren sanığın ablası R.B. ise “Kardeşimin telefonunu onlara gittiğimde kullanırdım. Sonuçta o benim kız kardeşim. İnternetini de kullanmışımdır. Çocuklarım da kardeşimin telefonunda oyun indirir oynardı ancak bahsedilen programları kullanmadım ve kardeşimin telefonuna indirmedim.” şeklinde ifade verdi.

Tahliye kararı çıktı

Sanık Kerim E. de tanıkların, “sanığın yapıya ait sohbete girip çıktığı ve o ortama alacağını almak için girdiği” yönündeki beyanlarının doğru olduğunu söyledi. Yapılan araştırma sonucunda örgütün haberleşme programı ByLock kullanmadığı ve sohbete alacağını almak için gittiği tespit edilen Kerim E., tahliye edildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan K.E’nin tahliye edilmesine, diğer sanıklar Ebru G., Reyhan D., Esra U. ve Kerim U.’nun ise mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

eeeee

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-