eskort samsun

ÜNYENETHABER

İZDES Projesi Çalışma Toplantısı Yapıldı

İZDES Projesi Çalışma Toplantısı Yapıldı
24 Mayıs 2017 - 15:24

 sx

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) kapsamında, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanları ve beraberindeki uzmanlardan oluşan heyet, Valilik Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) toplantısına, Vali  Vekili  Ekrem  Ballı, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Fatih Görmüş, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Fatsa Sahil Güvenlik Komutan Vekili Yüzbaşı Barış Borucu ile Valilik Birim Amirleri katıldı.

Vali Vekili Ekrem Ballı, “İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen İZDES projesi kapsamında Bakanlığımız temsilcilerince, ilimizde bir çalışma programı ve toplantıları gerçekleştirilecektir.  Bakanlığımızın sunduğu hizmet kalitesini artırmak ve bu hizmetin maliyetini daha aşağı çekerek, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı amaçladığını düşündüğümüz bu projenin faydalı olmasını,  başarılı geçmesini ümit ediyoruz” diye konuştu.

İZDES çalışma heyetinin başkanlığını yapan İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) ile ilgili bilgi verdi. İZDES projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken 81 ilde uyguladığı bir proje olduğunu söyleyen Kurtoğlu, “Bu projeyi şimdi İçişleri Bakanlığında uyguluyoruz. Çanakkale ve Trabzon’da pilot çalışma yapıldı. Aralarında Ordu’nun da bulunduğu 17 ilde proje uygulanacak ve daha sonra 81 ilde tamamlanacak.   Bundan maksat, hem maliyetlerin azaltılması, hem illerde zayıf görünen hususların güçlendirilmesi,  hem de bakanlık stratejimize tüm illerin uyum sağlaması” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Veysel Çiftçi de bir sunum yaparak, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programına ilişkin genel bilgiler verdi. Veysel Çiftçi, İzleme ve Değerlendirme Sisteminin konusunun insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı olduğunu vurgulayarak, “Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarının fiziki ve beşeri durumları, iş, işlem ve faaliyetlerinin yerinde izlenmesi, değerlendirilmesi ve bunlara yönelik, güncel, dinamik ve bilgi teknolojisine dayalı bir izleme değerlendirme sistemi oluşturulması esas alınmıştır. Amaç, Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki faaliyetlerinin, Bakanlığımız vizyonu, strateji ve politikaları ile stratejik planda yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda yürütülüp yürütülmediğinin tespit edilmesi,  bu çerçevede güçlü bir izleme değerlendirme sistemi kurarak, taşra teşkilatları ile koordinasyon kanallarının etkinleştirilmesi” dedi.

İZDES çalışma heyeti, Valilik birim müdürleri ve Bakanlığın ilgili kuruluşlarının yöneticileri ile raporlama ve genel değerlendirme çalışması yaptı.

Diğer taraftan, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı kapsamında(İZDES) İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu ve beraberindeki uzmanlardan oluşan heyet, Vali Vekili Ekrem Ballı’yı da makamında ziyaret etti.

dddd

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-