eskort samsun

ÜNYENETHABER

Fevziçakmak’da Gündemi Sağlıksız Fon Kömürü Ve Uyuşturucu Bağımlılığı Belirledi

Fevziçakmak’da Gündemi Sağlıksız Fon Kömürü Ve Uyuşturucu Bağımlılığı Belirledi
13 Ekim 2017 - 17:46

aaa

 

Ünye Fevziçakmak mahallesinde Halk Buluşmaları adı altında vatandaşların sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Fevziçakmak mahallesi muhtar evi toplantı salonunda düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar akatıldı.

Birden çok istek ve temenninin dile getirildiği Halk Buluşmaları adı altında düzenlenen program soru cevap şeklide gerçekleştirilerek, sorunlara ilgili kurum amirleri tarafından çözüm arandı.

 

“Çözüm aramak ve çözüm üretmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz” diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney; “Sizler sadece sıkıntılarınızı şikâyetlerinizi değil, dilek ve temennilerinizi başta muhtarım olmak üzere bizlere iletebilirsiniz. Devlet erkinde muhtarlıklar en küçük birimler ama vatandaşla devletin en yakın olduğu, devletin şekillendiği birimlerdir. Muhtarlar devlet kapısına geldiği zaman vatandaşın temsilcisi, sizin yanınıza geldiği zamanda devletin ilk kapısı oluyor. Muhtar mahallesini sorunlarını doğru, zamanında tespit eder ilgili yerlere vakti zamanında aktarırsa birçok sorun hallolmuş olur” dedi.

Niteliksiz Linyit Kömürü Geliyor…

Fondan alınan kömürlerin kalitesiz olduğundan şikâyetçi olan Mahalle sakini Mehmet Oral “Fondan kömür veriyorlar, bu kömür verilmese başka bir amaçla başka bir şey verilse daha iyi değil mi? Kış geldiğinde kokuyor, bizlerde bunu soluyoruz” dedi.aaaa

 “Bu konuda vatandaşımız haklı” direk sözlerine başlayan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney;

“Biz bunu genel müdürümüze, bakanlık yetkililerimize ilgili kurum ve kuruluşlarına iletiyoruz. Maalesef bir parça iyileştirme olsa da kömürlerimiz istediğimiz kalitede gelmiyor. Bu konuyu daha üst mercilere taşıyacağız. Hatta bu tür şikayetleri olan vatandaşlarımızın şikayetlerini bizlere yazılı olarak dilekçe ile muhtarlarımız mahallelerinde toplayarak verilen kömürlerin kalitesiz, niteliksiz olduğu şeklinde talepler gelirse, biz bunu genel müdürlüğe hem Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğüne, Hem Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne iletmek üzere biz sizlerin bu taleplerini almak istiyoruz. Kömür tevzisinde hangi ocak o ilçeye daha yakınsa oranın kömürü veriliyor. Çünkü nakliye maliyetleri az olsun diye. Ünye ilçemize de Çorum/Dodurga’dan geliyor. Biz defalarca onların bize gönderdikleri kömürleri beğenmeyip geri gönderiyoruz.  Bazı ilçelerimizde çok nitelikli, çok kaliteli Taş kömürüne yakın kömür verilirken, bize maalesef niteliksiz linyit kömürü geliyor” diye konuştu.

 

Mahallede otopark sonunun yanı sıra Uyuşturucu kullanımının yaygın olduğunu dile getiren Mahalle sakini Osman Kokulu;

“Otopark sorunumuz var. Özellikle sahil ve iç ana halterde çok fazla araç sağlı, sollu park edildiği için geçişlerde zorlanılıyor.   Mahallemizde ne yazık ki uyuşturucu satışı ve kullanımı gençlerin arasında halt safhada bununla ilgili yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

aaaa

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu; “Trafik konusu ülkenin genel konusu, sokaklarımızın halleri bellidir. Sokaklarımızın darlığında ve araç sayımızın faz olduğundan kaynaklanıyor. Ama trafik ekiplerimizi yönlendireceğim usul parklarla mücadele edeceğim” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında herkese görev düştüğüne değinen Kaymakam Güney;

“Aileler bu illete çocuklar bulaşmadan önce veya bulaşma aşamasında hassas davranır sağlık müdürlüğümüzü, emniyet müdürlüğümüzü haberdar eder ve bu arkadaşlarımıza hem fiziki hem de psikolojik tedavi ve desteklerle toplum, devlet aile işbirliği içerisinde çözüm üretmeliyiz. Bildiğiniz üzere bu illete bulaşıldıktan sonra tedavisinin garantisi yok. Bu tip insanların ailesine, sadece kendisine değil toplumun her bir ferdine risk arz ettiği, tehdit unsuru oldu ve bir gün bizleri de bula bileceği bilincinden uzak olunmaması gerekiyor. Gördüğünüz yerde şüphelendiğiniz konuları ilgililerle paylaşmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Fevziçakmak mahalle sakinleriyle birçok sorun ve çözüm önerilerin görüşüldüğü toplantıda sağlıksız fon kömürü, uyuşturucu ile mücadele gibi can alıcı konuların yanı sıra, ses kirliği yaratan araçlar ve çevreye rahatsızlık veren dilenciler gibi birçok konuyla ilgili detayları görüntülü haberimizden takip edebilirsiniz.

rekl-507x1024

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-