eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP’DEN ERKEN 29 EKİM KUTLAMASI

CHP’DEN ERKEN 29 EKİM KUTLAMASI
27 Ekim 2017 - 14:46

ff23077b-57ca-4f3b-b66e-f1b65d108289

Ünye’de Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği 29 aaaEkim Cumhuriyet Bayramı öncesi alternatif tören düzenledi.

Resmi kutlama programı yarın yapılmasına karşın bir parti ve 3 STK Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Başkan ve yöneticilerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı programda anıta çelenk sunumu yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar yapıldı.

Törende söz alan CHP Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Atay, “temelinde aassbağımsızlık harcı olan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki görkemli kuruluş savaşına, bu savaşta Türk halkının özverisi ile yükselen Kuvayı-ı Milliye ruhuna, uzun yıllarca ezilmiş, bitap ve yoksul düşmüş halkın nasırlı elleriyle kurduğu Müdafaa-i Hukuk ve Reddi İlhak Cemiyetlerine ve ordumuzun ulusal bilincine dayanan Türkiye Cumhuriyet’inin 94. Yıl dönümüne ulaşmanın vermiş olduğu onur ve gurur içerisinde bulunmaktayız. ”dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş, “Cumhuriyeti, reklam arası görenlerin, artık ülkenin şeriatla yönetilme zamanı geldi diyenlerin, cumhuriyet bayramı ve diğer ulusal bayramlarımızı, makam ve konumları itibariyle, tamamen bir tahkiye ile laf olsun diye durumu idare etme adına kutlamaya çalışan bazı şeriat heveslisi yöneticilere, buradan sesleniyoruz. Yüzlerini ve yönlerini orta doğuya dönen bu yöneticiler, oralarda ayaşananları bir okuyup, bir araştırıp, bir analizini yapabilseler, ya da tüm kalbini ve bedenini bu vatan için seferber eden bir bilgenin, bir liderin, bir askeri siyasi ve idari dehanın, yıllar boyu vatan sevgisini dile getirenlerin seslerine kulak verebilseler ülkemizin içine sürüklendiği bataklıktan kurtulmanın tek yolunun Atatürk devrimleri ve cumhuriyetimizin kazanımlarını sıkı sıkıya sarılarak çıkabileceklerini göreceklerdir. Daha düne kadar Ülkemizin batılı devletlerce, tüm İslam dünyasına rehber olarak gösterilmesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yönde azimli ve kararlı duruşu sayesinde olmuştur. Biz Atatürkçüler biz cumhuriyetçiler biz vatansever cumhuriyetimize onun kazanımlarına, laikliğin tam anlamıyla tesisine ve Atatürk devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağımızı bu değerli tahribata uğratan veya uğratmaya çalışanlarla da sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. ”dedi.

aaaaaaAlevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Beşli, “Osmanlının çöküşü ve dağılmasıyla birlikte emperyalizmin birinci paylaşım savaşı koşullarında Osmanlı toprakları Anadolu ve Rumeli de emperyalist işgalden nasibini almıştır. Osmanlı devleti tamamen dağılmış toprakları da emperyalist batılı devletler tarafından işgal edilmiştir. Emperyalizme karşı verilen mücadele aynı zamanda çağdaş, laik ilerici ve devrimci bir karakterde taşımaktadır. O zamana kadar padişaha kul ve ümmet kültürüyle yönetilen toplumda demokratikleşme talepleri de başlamıştır. Kurulan yeni devletin yönetim şeklinin kişi egemenliğinden halk egemenliğine dönüşümü sağlanmış ve 29 Ekim 1923’te cumhuriyet ilan edilmiştir. Seçme ve seçilme haklarının verilmesi, laiklik, çağdaşlık, ilkesinin anayasaya konulması zaten inancımızda var olan kadın erkek eşitliğinin sağlanması, Türkçe harflerle eğitim gibi birçok yenilik ve devrimler toplumun yaşamını daha çağdaş kılmış, hukuk, eğitim, üretim, yeniden şekillenmiştir” dedi.

DVDVDV

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-