Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Teşkilatı, Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni başlayan Mehmet Ayaz ve Ünye Ziraat Odası Başkanlığına yeniden seçilen Osman Sarıkahraman’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.
Makamda gerçekleştirilen ziyaretlerde açıklamalarda bulunan CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, iktidar olmaları durumunda çiftçiye verilen mazotlar üzerindeki vergileri sıfırlayacaklarını ve Lisanslı Depo faaliyetlerini devlet eliyle gerçekleştireceklerini belirtti.
Bodancı açıklamasında; “Bugün göreve yeni başlayan yeni Başsavcımızı ziyaret ettik ve görevinde başarılar diledik. Ardından güven tazeleyerek göreve gelen Ziraat Odası Başkanımıza bundan sonraki görev süresi içinde başarılar diledik. Umarım Ünye çiftçisi ve ziraatçisi için olumlu gelişmelere yol açacak çalışmalara devam ederler. Osman Bey ve yönetiminden isteklerimiz de olacaktır. Mesela fındığın değerinin artırılması konusunda çaba göstermelerini, lisanslı depoculuğun Ünye’de tekrar uygulanmaya başlanılması bunlardan bazıları. Fındık borsasının da Ordu’ya getirilmesi konusunda genel başkanımızın taahhütleri var. Bu doğrultuda da ziraatçilerin temsilcisi olan bu kurumun gerek lisanslı depoculuğun tekrar geri getirilmesi ve devlet eliyle vatandaşın fındığını ücretsiz oraya bırakma konusunda gayret göstermeleri, gerekse fındık borsasının Ordu’ya kazandırılması için kamuoyu oluşturarak, diğer ziraat odaları ile iş birliği yaparak çalışmalar yaparlarsa bizi mutlu ederler. Osman kardeşimizi kendimizden biri olarak görüyoruz. Her zaman başarılı olmasını isteriz. Genel başkanımızın taahhütleri arasında olan 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP iktidara geldiğinde çiftçimize verilecek olan mazotu 2 liradan vereceğiz. Mazotun üzerinden çiftçilerimizin kullandığı vergileri kesinlikle sıfırlayacağız. Yani çiftçi vatandaşımız kesinlikle CHP iktidarında çiftçimizin ucuz mazot kullanacak” dedi.
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ise; “Açıklamalarınızla düşüncelerimize bir anlamda tercüman oldunuz. Fındık üretici olarak, fındık fiyatlarının bu seviye de olması benim için de çok önemli. Hükümetlerin alacak oldukları önlemlerle fiyatları bu seciyede tutabilirler. Lisanslı depoculuğunun önemini her zaman vurguladık. Lisanlı Depo Türkiye’de fındık üretimi yapılan her bölgede devlet eliyle olabilseydi keşke ama bir musibet bin nasihatten iyidir. Geçtiğimiz yıl meydana gelen don afeti bazı akılları başa getirir diye düşünüyorum. Eğer lisanslı depo fındık üretimi yapılan bölgede olsaydı orada da 200-300 bin ton fındık olsaydı bugün Türkiye fındık konusunda yangın yerine dönmezdi. Borsa konusunda ise Ordu ya da Giresun olması çok fark etmez. Çünkü Giresun fındığın en kaliteli üretildiği bölge ama Ordu’da fındığın Türkiye’de başkenti. Yeter ki Türkiye’de olsun. İster Temel’in İster Cemal’in himayesinde olsun yeter ki Hans’ın elin de olmasın” diye konuştu.