eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE HALK EĞİTİM MERKEZİ FİZİKİ ALANI YETERSİZ

ÜNYE HALK EĞİTİM MERKEZİ FİZİKİ ALANI YETERSİZ
13 Şubat 2018 - 14:11

aaa

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Halk Eğitim Müdürlüğünde denetlemelerde bulunan Kaymakam Güney’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erdoğan ve daire amirleri eşlik etti.

Ünye’de Halk Eğitim Merkezinin fiziki alan olarak yetersizliğine dikkat çeken Kaymakam Güney, “belediyelerimizin bu konuda duyarlılıkları, destekleri olumlu, fakat bunun daha ileri bir noktaya taşınması gerekiyor” dedi.

Güney; Halk Eğitim Müdürlüklerine son dönemlerde verilen Açık lise ve açık öğretim uygulamalarına yönelik bilgilerde verdi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüzün hizmet ve faaliyetleri hakkında bilgi almak hem ziyaret, hem denetimde bulunmak üzere İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde abulunuyoruz. İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesi içerisinde çok değişik yaş guruplarında demografik yapılara farklı eğitim ve hizmetler sunan bir birimimiz. Halk eğitim her daim halkımıza faydalı olacak, onların bilgi, beceri meslek edinme, kültürel, sosyal, sanatsal, sportif aktivitelerde bulanabilmeleri adına birbirinden çok farklı, çok geniş kitleye, tabana hitap eden faaliyetler yürütüyor. Bununda çok güzel neticelerini görüyoruz.”

Vatandaşlardan Kurslara Yoğun İlgi…

Kadınlara yönelik kurslarımız var” diyen Kaymakam Güney: “Meslek edindirme ve farklı alanlarda gençlerimize yönelik kurslarımız var, çocuklarımıza yönelik kurslarımız var. Bu kurslar her geçen gün halkımızın da yoğun teveccühü ile artıyor, her geçen gün bu teveccüh ve memnuniyet daha üst seviyelere gidiyor. Halk eğitimin son dönemlerde açık lise ve açık öğretim uygulamalarıyla ilgili yetki ve sorumlulukları da almasıyla beraber, bugün toplumda çok değişik kesimlerde farklı nedenlerle okula gidememiş, okulunu yarım bırakmış, ama içinde bir ukde olarak kalmış bugün ortaokul okuyan, lise okuyan belki örgün eğitimde liseye gidemeyip aile geçimini temin etme noktasında veyahut da farklı sorumluluklar noktasında okula gidemediği halde okul bitiren ve daha sonra üniversiteye devam eden vatandaşlarımız hemşerilerimiz var” dedi.

Fiziki Mekânlar Yetersiz…

Kaymakam Güney: “Ünye genelinde Bizler vatandaşın memnun olduğu ve bizleri de memnun eden kurslarımızı faaliyetlerimizi memnuniyetle müşahede ediyoruz, lakin hep daha iyisini hedefliyoruz. Bugün karşımıza Ünye özelinde çıkan en büyük sıkıntı halkımızın kolayca ulaşa bilecekleri ilçe genelinde, özellikle kışın nüfusun yoğun olarak ikamet ettiği ilçe merkezinde kurslarımızı açabileceğimiz fiziki mekanların yetersizliği. Biz bayanlarımızı gençlerimizi kursiyerlerimizi bir kursa tabi tutarken onların aynı zamanda o kursla ilgili ihtiyaç duydukları fiziki mekanları da en standart şekilde oluşturmak durumundayız. Büyükşehir belediyesinin ORMEK bünyesi adı altında halk eğitim kurslarına fiziki mekan temin etmesiyle beraber bir parçada olsa sorunun giderilmesine katkı sağlamış oluyor. Yerel yönetimlerimizin, belediyelerimizin bu konuda duyarlılıkları ilgileri, destekleri olumlu fakat bunu daha ileri bir noktaya, ileri bir dereceye taşınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

aaKurs Yerlerine Belirli Standartlar…

Güney: “Bizler ilçenin her sathına uygun olan kamu binalarında müsait olan yerlerde vatandaşımızın en kolay ulaşabileceği şekilde kursları yaygınlaştırmak ve açmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda talepleri yeterli seviyede, üst seviyede, ama bizler belirli standartları karşılamayan yerlerde kurs açılmasını benimsemiyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte fiziki mekanlarda da hem artış, hem iyileştirme oldukça yaygın eğitimin önemli bir ayağını oluşturan halk eğitimlerimiz faaliyetlerini arttırarak, devam ettirirler. Beşikten mezara kadar eğitim esası, ilkesi, felsefesi çerçevesinde de halkımızın bilgilenmesi, becerilerinin gelişmesi, meslek edinmeleri konusunda önemli hizmetleri daha etkili bir şekilde görmeye, sürdürmeye devam ederler” diyerek sözlerini tamamladı.

Halk Eğitim Müdürlüğünde denetimler gerçekleştiren Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ziyaretin ardından Atatürk Anadolu Lisesi El Sanatları ve Fevzi Çakmak Mahallesi kurslarında incelemelerde bulundu.

ddddvd1

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-