eskort samsun

ÜNYENETHABER

Teşekkürü anlatamayınca, basına saldırdı!..

Teşekkürü anlatamayınca, basına saldırdı!..
16 Şubat 2018 - 17:59
aba
Ünye Belediyesi’nin imarla ilgili yaptığı çalışmaları başarılı bulduğu için Ünye Belediyesi’ne şubat meclis toplantısında teşekkür eden ve bu teşekkürleri basın yoluyla kamuoyuna duyulan CHPli meclis üyeleri, partisine ve partililere teşekkürün hesabını veremeyince gazetemiz Ünye Kent’i hedef alan asılsız ithamlarda bulundu.
Toplantıda imarla ilgili memnuniyetlerini teşekkür ederek ifade eden CHPli üyelerden Emin Yılmaz, basının açıklamalarının çarpıttığını iddia etti, bunda da bir kasıt arayarak kınadıklarını ifade etti.
Yılmaz’ın açıklamasında iddia ettiği gibi gazetemizde çıkan haber “Başkana tam destek” manşetiyle değil “CHPli üyelerden Çamyar’a tebrik” manşetiyle yayınlanarak haber girişinde ve genelinde teşekkürün imarla ilgili olduğu belirtilmiştir.
Desteklerinin imarla ilgili olduğunu, açıklamalarının çarpıtılarak insanlarda algı oluşturmaya çalıştığımızı iddia eden Emin Yılmaz’a, yanıt olarak yayınladığımız haberde “CHP gurubu olarak bu çalışmayı, 3,5 yıllık sürede ilçemizin gelişmesine ve vizyonuna en önemli katkı yapan çalışma olarak görüyoruz. Bu kadar güzel bir çalışmayı aciliyet sırasına göre imar uygulamasıyla taçlandırmanızı istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”sözlerini hatırlatırız.
Emin Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, belediyeye olan desteklerinin haber yapıldığını, ancak meclise taşıdıkları soru önergelerinin, Ünye adına dile getirdikleri sorunların haber olarak kamuoyuna yansıtılmadığını iddia etti. Biz de ilkeli, objektif ve tarafsız bir yayın kuruluşu olarak, ana muhalefet partisi olan CHP’nin hem belediye meclisinde taşıdığı soru önergelerini birebir aktaran, hem de her açıklamayı sayfalarına taşıyan Ünye’nin tek gazetesi olmamıza rağmen Yılmaz’ın hezeyan içindeki bu açıklamalarını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyoruz.
“Ben burada bir kasıt arıyorum. İnşallah basınımızda buna alet olmaz. Yazılı metinlerle haber yapılmasını da esefle kınıyorum.” diyerek asılsız ithamlarda bulunan Emin Yılmaz’ı Ünye Kent Gazetesi olarak kınıyor, partinin konuyla ilgili değerlendirme yapacağını biliyoruz.
 
Ünye Belediyesi’nin 2 yıllık çalışmanın ardından ortaya çıkardığı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon imar planı ve plan raporu şubat ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda görüşülerek kabul edilirken, CHPli Meclis üyeleri bu çalışmasından dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı tebrik etmişti.
 
Ünye Kent Gazetesi olarak 7 Şubat 2018 tarihli gazetemizde meclis toplantısı sonrası yaptığımız haberde CHP Gurubundan Kemal Maral ve Emin Yılmaz, yeni imar planıyla ilgili, “CHP gurubu olarak bu çalışmayı, 3,5 yıllık sürede ilçemizin gelişmesine ve vizyonuna en önemli katkı yapan çalışma olarak görüyoruz. Bu kadar güzel bir çalışmayı aciliyet sırasına göre imar uygulamasıyla taçlandırmanızı istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” sözleriyle teşekkürü kamuoyuna taşımıştık.
 
CHPli Belediye Meclis Üyesi Emin Yılmaz, bu haber üzerine geçen 8 günün ardından parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla gazetemiz Ünye KENT’in yaptığı haberi eleştirdi.
 
Yapılan haberden dolayı basını kınadığını ifade eden CHPli Belediye Meclis üyesi Emin Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi:
 
“Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Belediye Meclis toplantısı ile ilgili yerel basınımızda CHPli meclis üyeler “Başkana tam destek” manşeti ile bir haber yapıldı. Bizler CHP’yi temsilen Ünye Belediyesi’nin birçok uygulamasına karşı çıktığımız gibi doğru yapılan işlere de destek verdik. Hal böyle iken bizim oradaki desteğimiz sadece imar planına çok iyi çalışılmış ve güzel yapılmış bir işe desteğimiz varken. Bunu genelleyerek haber yapılarak insanlarda bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yanlış bir şey. Ben isterim ki nasıl desteğimiz haber yapılıyorsa, ÜNIPORT inşasında o kütlenin oraya konması gibi, 15 Temmuz meydanındaki soru önergelerimizdeki gibi bir yığın yani Ünye adına işlenmiş olan suçları nasıl dile getirdiğimizi, soru önergelerimizle sorduğumuzu ve bunlara cevap alamadığımızın da haber yapılmasını isterdik. Hepimiz Ünye için güzel işler yapılmasını istiyoruz. Bunun için görevliyiz, onun için bu insanlar bizi oraya seçtiler. Doğru yapılana elbette ki doğru diyeceğiz. Harika bir imar planı çalışması yapılmış. Bununda ötesinde çok güzel imar uygulamasıyla insanları mağdur edilmeyeceği şekilde imar uygulama alanları oluşturulmuş. Bunlar takdire şayan şeyler. Bende belediyeciyim, bu meslekten geliyorum. Doğru şeye doğru yapıldığını belirteceğiz. Bu da doğal bir şey. Ama ben burada bir kasıt arıyorum. İnşallah basınımızda buna alet olmaz. Yazılı metinlerle haber yapılmasını da esefle kınıyorum.”
 
Emin Yılmaz’ın iddia ettiği gibi imarla ilgili yapılan teşekkür, “Başkana tam destek” manşetiyle değil “CHPli üyelerden Çamyar’a tebrik” şeklinde gazetemizde yer bulmuş, kamuoyuna aktarılmıştır. İddia edildiği gibi teşekkürün genelleme değil, imarla ilgili olduğu belirtilmiştir.
 
Ayrıca mecliste CHPli üyelerden gelen soru önergelerini birebir veren tek gazete olduğumuzu hatırlatır, tüm partilere eşit mesafede olduğumuzu yaptığımız yayınla göstermekteyiz.
 
İlkeli, objektif, tarafsız habercilik anlayışıyla 10 yıldır bölgeye hizmet veren Ünye’nin tek günlük gazetesi Ünye KENT, tüm partilere eşit mesafede olduğunu yaptığı haberlerle okuruna göstermiş, değerlendirmeyi okurunun takdirine bırakmaktadır.
 
Belediye meclis toplantısında iktidar partisinin temsilcisi olan Ünye Belediyesi’ne imarla ilgili yaptıkları teşekkürün altında kalan, partisine ve partililere teşekkürün hesabını veremeyince gazetemiz Ünye Kent’i asılsız ithamlarla hedef alan Emin Yılmaz’ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyor, bu açıklamayı esefle kınıyoruz.
grgrgrgrg
 
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-