eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Ergün Sonunda Suskunluğunu Bozdu

Başkan Ergün Sonunda Suskunluğunu Bozdu
19 Şubat 2018 - 2:31

fbfbfbf

 

aa

Ak Parti İlçe Başkanlığı için 25 Şubat’ta yapılacak olan kurul öncesi suskunluğunu Çakır TV ekranlarına bozan Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün çarpıcı açıklamalarda bulundu.Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün Ünye’de ki seçim sürecinden tutunda bu süreçte adaylıklarını açıklayan Başkan adaylarına varıncaya kadar,her konuda ve tüm spekülasyonları detayları ile Çakır TV ekranlarında anlattı.

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün ile yaptığımız özel röportajın ilk bölümünde ilçede yapılan devlet yatırımlarını Çakır TV ekranlarında değerlendirdi.Ünye’ye yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında müjdeli haberler verdi.

 

OSB’de Yatırımcılar 2019’da Yerlerine Kavuşacaklar.

OSB’de  Ocak ayında mahkememiz oldu, Şubat ayında tekrar mahkemelerimiz var, 17 parsel üzerindeki maliklerle mahkemeler var. Mart ayındaki mahkemeden sonrada bizim tahminimize göre Ağustos ayında bu maliklerin paraları bankaya yatacak ve 2019’da da biz herkese yerini parselleyerek organize sanayinin hayata geçireceğiz.Böylelikle herkese yerini teslim edeceğiz .

Niksar-Akkuş Yolu 2018 yatırım planında var

Bizim buradaki birinci amacımız şuandaki mevcut Niksar-Akkuş yolunun iyileştirilmesi ve dere yolu dediğimiz çimento fabrikasının altından giden yolun hayata geçirilmesi. Bunların ikisi de 2018’de başlayacak. Mevcut yol zaten 2018 içinde biter, ama alttaki dere yolu dediğimiz yer  uzun süreli bir yatırım. Uzun olan yolumuz 50km’ye düşüyor, ama üzerinde çok viyadük ve tüneller var. Bundan dolayı biraz daha uzun, biz ilk etapta şuandaki mevcut yolu hayata geçirip, öbür yolunda devamını sağlayacağız. .

Gençlik Merkezi Nisanda Hizmete Girecek

Gençlik merkezi bitti, gençlik merkezinin çok ufak tefek sorunları var.Gençlik merkezi büyük ihtimalle Nisan ayında hizmete girecek.

SGK Kendi Yerine Yapmak Zorunda Kaldı

Biz daha önceden birkaç yeri Ünye Belediyesiyle birlikte SGK’ya söylemiştik. Onlar bu yerleri uygun bulmamıştı.  Belediyenin SGK’yla ilgili mahsuplaşmasından sonra o zaman bir borç karşılığı istiyorlardı yeri. O mahsuplaşmadan sonra borcu kalmadığı için kendi yerlerine yapmak zorunda kaldılar.

Burası uzak deniliyor şuanda muhalefet partilerinden de açıklamalar duyduk. Şehri büyütmek için bu gibi devlet dairelerinin buralarda olmasına ihtiyaç var. Bugün devlet hastanesine günde 3 bin, 5 bin kişi gidiyor, SGK’ya da gitmesi çok zor deği . Bu vesileyle de şehrimiz doğu ve batı tarafına doğru büyüyecektir.

 

Bulvar Yolu ve Battı-Çıktı Yapılacak

Ayrıca hemen hastanemizin arkasında yeni olan planlarda bulvar yolu var, şehir zaten o tarafa doğru akacaktır. Onun için bence ne uzaktır, ne uygun olmayan bir yerdir, böyle bir şeye biz katılmıyoruz. Hemen arkasından bulvar işliyor olacak, oradan dolmuşlar işleyecek karayolu özelliğinde olacak. Hem önden, hem de arkasından ulaşım olacak. Aynı zamanda geçen Büyükşehir belediye meclisinde de şuandaki yolun battı-çıktısı için karayollarına müsaade verdik, meclis kararı alındı. Önde de, deniz tarafında da battı-çıktı başlayacak.

Üniversite Yeri Temel Atmayı Bekliyor

Üniversitemiz artık temel atma aşamasına geldi. En son orman genel müdürlüğünden Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis yapıldı. Sn. Bakanımıza da bu konularda çok teşekkür ediyoruz. Bizzat konuyu kendisi takip ediyor.Kendisine Üniversite içinde, organize içinde çok çok teşekkür ediyoruz. Bu   yatırımlar Sn. Bakanımızın olmazsa olmazlarından , aynı zamanda Niksar-Akkuş yolunu da bizzat kendisi takip ediyor . Sıra geldi Bakanımızın Üniversitenin temelini atmasında, yakın zamanda da kendisini ziyaret edeceğiz. Temel atma için bir planlama yapacağız, ikinci etapta da Ünye halkı, sivil toplum kuruluşları ve belediye olarak da bir binayı da başlayacağız.

İlçe Tarım Müdürlüğü İçin Özel Proje Hazırlıyoruz

İlçe Tarım Müdürlüğünün projesi bitmek üzere. İlçe Tarım Müdürlüğüne özel bir proje yaptırıyoruz, Bunun için izinleri aldık, atına otopark koyacağız. Şuana kadar hiçbir yerde yapılmamış bu yapı. Özel bir proje yaptırıyoruz sonu geldik, 2017’de yatırım planına alınmıştı, 2018’de de başlayacağız.

Müftülük Binası İnşaatı Hızla İlerliyor

İlçe müftülük binamıza başladık. Burada tekrar Sn. Bakanımıza da teşekkür etmek istiyorum bizzat yine bu konuyla ilgilendi. Diyanet İşleri Başkanımızla görüştü bir miktar yardım alındı ve şuanda yine bunlar için çalışıyor.Şuanda su basmanından çıkıldı birinci katı atıyoruz . Çok güzel mimarisi olan  güzel bir binayı daha Ünye’ye  kazandıracağız.

2018’deki Eğitim Yatırımları ?

Bu sene iki tane yeni okulumuz hizmete giriyor. Bir tanesi yeni kız meslek lisesi olarak hizmet verecek. Hemen yanına imam hatip lisesi yapacağız .Aynı zamanda Fevzi Çakmak mahallesinde Ünye lisesi  hizmete giriyor. Onun yanında yeni 2018 yatırım planımızda başlayacak olan öğretmen evi binamız var.   Onun dışında da 24 derslik bir okul için çalışmalarımız devam ediyor. Yine Sn. Bakanımızda bu konuda  bizzat ilgileniyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün ile yapmış olduğumuz çok özel röportajın ilk bölümünde Ünye’de yapılmakta olan ve düşünülen yatırımları ele aldık. AK Parti ilçe başkanı Arif Ergün  röportajın 2. bölümünde,

25 Şubat’ta yapılacak AK Parti ilçe kongresi süreci  ve şuana kadar Başkanlık için  ismi açıklanan adaylar hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Bu röportajın devamını yarın Ünyenethaber ve Çakır TV ekranlarından takip edebilirsiniz

grgrgrgrg

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-